L’Ajuntament de Morella intensifica els protocols contra la sequera

Cal sol·licitar l’ús de l’aigua a les oficines municipals o a la regidoria de Desenvolupament Rural

L’Ajuntament de Morella intensifica els protocols contra la sequera

Morella i la comarca dels Ports, igual que tot el territori espanyol, travessen una època de sequera a causa de l’absència de precipitacions en els últims mesos. Enfront d’esta situació, l’Ajuntament de Morella ha intensificat els protocols per abastir d’aigua a les explotacions agropecuàries amb els diferents punts d’abastiment hídric repartits pel terme municipal. Actualment, les basses disponibles per a obtindre aigua estan situades a la Torre Segura i a la Fàbrica Giner. Aquestes estan al quasi al 100% de la seua capacitat i les persones interessades a utilitzar els seus recursos, ho han de fer a través de les oficines municipals o a través de la regidoria de Desenvolupament Rural i informar sobre l’aigua que necessitaran per a gestionar i controlar este recurs.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “els punts d’abastiment d’aigua són molt importants en situacions de sequera com aquesta tan seriosa que travessem ara” i ha afegit que “tant a la Torre Segura com a la Fàbrica Giner les basses estan plenes i disponibles per a les explotacions que ho necessiten”. L’edil ha explicat que “per a utilitzar l’aigua dels depòsits, cal sol·licitar-ho a les oficines municipals i controlar un recurs tan important com l’aigua i que no es malgaste”. Finalment, Joel ha recordat que “cal fer un bon ús de l’aigua, també en l’àmbit domèstic amb pràctiques quotidianes que eviten tenir l’aixeta oberta quan no és necessari”.

Pràctiques quotidianes
per a estalviar aigua

L’Ajuntament de Morella recomana diferents pràctiques per a estalviar aigua a casa. D’aquesta manera, cal tancar l’aixeta del lavabo per a ensabonar-se les mans o llavar-se les dents. S’ha d’utilitzar la dutxa en lloc d’omplir la banyera, ja que la segona consumeix fins a cinc vegades més aigua. També és recomanable regar el jardí en hores de menys sol i evitar l’evaporació. El vàter no és una paperera, a més, introduir una botella plena d’arena al depòsit de la cisterna disminueix el volum d’aigua que es consumeix en cada descàrrega.

L’empresa local Aigües de Morella ha explicat que els nivells d’aigua per al consum domèstic està en nivells normals. Tot i això, recomana l’ús adequat i estalvi del recurs a causa de la falta de previsions de precipitacions en un futur pròxim.

Directe