Vinaròs comptarà amb una planta de trituració de restes vegetals

Amb una partida de 450.000€ per a poder construir la nova instal·lació

La direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, dintre de les inversions incloses en la campanya dels pressupostos participatius en favor del Consorci de Residus C1, destinarà una partida de 450.000€ per crear una planta de trituració de restes vegetals a Vinaròs. La inversió inclourà l’adequació de la parcel·la i construcció de la instal·lació, abans del 30 de desembre, tal com es recull en la normativa establerta.

La planta de trituració permetrà gestionar de forma correcta les restes vegetals que es generen tant de forma pública com privada, sobretot durant els mesos de l’estiu. Així mateix, també permetrà al sector agrícola aprofitar aquesta deixalla com a fertilitzant per al camp. En aquest sentit, cal destacar que la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, està duent a terme la transformació de les antigues plantes de purins de Sant Mateu i La Salzadella, en plantes d’agrocompostatge per aprofitar les restes vegetals i convertir-les en fertilitzant orgànic per al camp.

Pel que fa a la planta prevista per a Vinaròs, podrà oferir servei al territori per a millorar la gestió dels bioresidus de tot el Consorci C1.

Directe