La Diputació de Castelló intensifica el tractament antimosquits duplicant les actuacions en municipis costaners de la zona sur

Aquesta setmana també s'actuarà en altres 32 municipis de la província dels sectors centre i nord, tant de costa com de l'interior

La Diputació de Castelló manté actiu el Pla Provincial contra els Mosquits i, a més a més, aquesta setmana es duplicaran les actuacions en municipis costaners de la zona sud. D’aquesta manera, hui mateixa s’ha realitzat tractaments terrestres a Nules i Moncofa, tractaments que es repetiran el dimecres 26 d’octubre en el cas de Nules, i el dijous 27 d’octubre en el cas de Moncofa.

Així mateix, demà s’actuarà en Xilxes, Almenara i la Llosa, on també es repetiran els tractaments el dijous 27 d’octubre en el cas de Xilxes i divendres 28 d’octubre en els altres dos municipis.

Cal assenyalar que, a més d’això, també es faran tractaments en altres 32 municipis de la província dels sectors centre i nord, tant en la costa com de l’interior. En concret, el calendari complet serà el següent:

↳ Dilluns 24 d’octubre de 2022
▸ Torreblanca, Benicàssim, Castelló, Almassora, Nules i Moncofa.

↳ Dimarts 25 d’octubre de 2022
▸ Peníscola, Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Orpesa, Xilxes, Almenara i la Llosa.

↳ Dimecres 26 d’octubre de 2022
▸ Traiguera, Sant Jordi, Sant Mateu, la Salzadella, Torreblanca, Vilafamés, la Pobla Tornesa, Serra d’En Galceran, la Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Borriana i Nules.

↳ Dijous 27 d’octubre de 2022
▸ Canet lo Roig, Rossell, Sant Rafel, Cervera del Maestre, la Jana, Càlig, Santa Magdalena de Pulpis Sant Joan de Moró, Borriol, l’Alcora, Ribesalbes, Moncofa i Xilxes.

↳ Divendres 28 d’octubre
▸ Torreblanca, Peníscola, el litoral, Almenara i la Llosa.

La diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, ha recordat que la Diputació de Castelló aplicarà tractaments terrestres perquè, tal com indiquen de forma reiterada els experts, «són molt més efectius, ja que actuen sobre larves i insectes adults, a diferència del que ocorre amb els aeris, que únicament resulten eficaços contra les larves».

A més a més, la institució provincial també realitza informes periòdics sobre l’existència de mosquits en les zones urbanes dels diferents municipis de la província, que es traslladen als ajuntaments perquè les seues empreses contractades sàpien on i com actuar.

Cal recordar que el Pla Provincial contra els Mosquits que ha entrat en vigor en 2022 té un pressupost de 630.348 euros i contempla un increment anual del 30% en el nombre de jornades de treball, així com un estalvi econòmic del 36% respecte a 2021 i 2020, exercicis en els quals la dotació econòmica del pla era d’un milió d’euros a l’any.

Finalment, Jiménez ha valorat el treball del personal tècnic del departament i l’empresa concessionària del nou contracte «perquè em consta que treballen amb la màxima dedicació i rigor en nom de l’obtenció dels millors resultats possibles».

Directe