L’Ajuntament avança les feines de neteja dels barrancs i rieres

Enguany també es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local, que inspeccionarà amb el dron, possibles punts conflictius en els barrancs

L’Ajuntament ha posat en marxa els treballs rutinaris de neteja de barrancs i rieres, en els primers 500 metres de la costa, per a evitar possibles inundacions en cas de produir-se pluges intenses. Cal destacar que el Consistori té autorització per actuar en aquest primer tram dels barrancs, mentre que a partir dels 500 metres és competència directa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Enguany es compta amb la col·laboració de la Policia Local, inspeccionarà amb dron els principals barrancs de la localitat, en concret, farà el reconeixement aeri dels barrancs del Triador, Barbiguera i Saldonar, a la Costa Nord; Salines i Aiguadoliva a la Costa Sud; així també com al riu Cervol. La finalitat és detectar possibles punts conflictius, com ara vegetació excessiva o deixalles acumulades, per a poder realitzar tasques de neteja i garantir el pas correcte de l’aigua, per evitar així possibles inundacions.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “aquestes feines d’inspecció sempre s’han fet des de terra i ara, gràcies al dron la Policia Local, es podran realitzar des de l’aire, fet que ens permetrà aconseguir molta més informació i sobretot detectar millor els possibles punts conflictius dels barrancs”. En aquest sentit, assenyalava que com a conseqüència del canvi climàtic cada vegada són més freqüents les intenses precipitacions, per tant actuar des de la prevenció i la seguretat és fonamental per evitar inundacions.

Alsina agraïa la implicació de la Policia Local, i en especial, dels agents que seran els encarregats d’enlairar el dron per fer les tasques d’inspecció dels principals barrancs del municipi.

Per la seua banda, la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha explicat que també es fa la neteja dels embornals i clavegueram del nucli urbà, per evitar possibles inundacions al centre de la localitat. Segons insistia “és important realitzar aquestes tasques per garantir que els pluvials estiguen en òptimes condicions per a poder evacuar l’aigua de la pluja”.

Actuacions
en pluvials

Morellà assenyalava que des de l’octubre del 2018 fins a l’actualitat l’Ajuntament ha realitzat importants inversions per a millorar els pluvials del municipi. La regidora detallava les actuacions al camí Fondo, així com a les avingudes de Maria Auxiliadora i Barcelona, amb l’objectiu de reduir el risc d’inundacions al centre de la localitat en cas de produir-se fortes precipitacions.

Directe