Rumicas rep 20.000 euros de Diputació per a formació i promoció

La Diputació de Castelló destina un total de 120.000 euros a les associacions del sector primari de la província

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez

La Diputació de Castelló ha donat a conéixer la concessió de la seua línia d’ajudes destinada a agrupacions municipals, federacions i associacions provincials representatives del sector primari per a la realització d’activitats de formació, assessorament i promoció, dotada amb 120.000 euros i de la qual es beneficien un total de 6 associacions, una més que en l’exercici anterior.

Així ho ha adelantat el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha afirmat que aquestes ajudes “sostenen la formació i promoció de la nostra excel·lent agricultura, ramaderia i pesca, que són tres pilars bàsics per a l’economia de la nostra terra”. A més, Pérez ha volgut ressaltar “l’augment del muntant econòmic destinat per a aquesta subvenció respecte a l’any passat, cosa que ha permés utilitzar aquesta ajuda a una associació més que en 2021”.

↳ Entitats beneficiaries
▸ Federación para el desarrollo territorial de la provincia de Castellón (Fedetcas) ▸ 30.000€
▸ Federación de caza de la Comunitat Valenciana, delegación territorial de Castellón ▸ 17.380€
▸ Asociación para la diferenciación y puesta en valor de la calidad de la Clemenules ▸ 20.000€
▸ Federación provincial de cofradías de pescadores de Castellón (Fedcopesca) ▸ 20.000€
▸ Asociación de ganaderos de rumiantes de Castellón (Rumicas) ▸ 20.000€
▸ Associació d’Usuaris de Casetes de Castelló ▸ 12.353,21€
▸ TOTAL ▸ 119.733,21€

D’aquesta manera, mitjançant aquestes ajudes, la Federació per al desenvolupament territorial de la província de Castelló (Fedetcas) realitzarà accions de posicionament, comunicació i posada en valor de la seua associació, així com impartirà assessorament tècnic als Grups d’Acció Local (GAL) i Grups d’Acció Local de Pesca (GALP) per al seu correcte funcionament.

Per part seua, la Delegació territorial de Castelló de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana destinarà aquesta ajuda a activitats de comunicació externa, formació, divulgació i promoció, mentre que l’Associació per a la diferenciació i posada en valor de la qualitat de les Clemenules desenvoluparà la marca de qualitat del seu producte mitjançant un seguiment de model, l’estudi de l’entitat, llançaments i presentacions.

Ramaderia
En el cas de la Federació provincial de confraries de pescadors de Castelló (Fedcopesca), assessorarà tècnica i jurídicament a les confraries per a dotar-les de recursos i coneixements mitjançant la defensa del seu col·lectiu. L’Associació de ramaders de remugants de Castelló (Rumicas) millorarà la rendibilitat dels seus projectes de fertilitat, així com la formació i comercialització. Finalment, la Associació d’Usuaris de Casetes de Castelló invertirà en assessorament i formació en compliment de la retirada de cadàvers del llibre d’explotació ramader.

Directe