La bassa de Carrascals ja és quasi una realitat

Aquesta actuació és una col·laboració amb la societat de caçadors

Bassa de Carrascals

L’ajuntament de Morella i la Societat de Caçadors el Maestrazgo han col·laborat en la instal·lació d’una nova bassa en el mont de Carrascals. Aquesta és una actuació està marcada per les bases de la licitació dels aprofitaments cinegètics d’aquest bosc, de manera que servirà per a abeurar tant a la fauna salvatge d’aquesta zona com els animals domèstics. A més, aquest projecte aprofita l’aigua de pluja, ja que recull l’aigua d’escorrentia d’aquesta zona.

El regidor de Desenvolupament Rural i Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “es tracta d’una actuació molt important per a la millora del mont públic de Carrascals, en la qual col·laborem amb la societat de caçadors, associació a la qual es van atorgar els aprofitaments cinegètics durant els pròxims cinc anys”. L’edil ha explicat que “es tracta d’una bassa que aprofita l’aigua de pluja per a donar a beure als animals que viuen en aquest bosc” i ha afegit que “aquesta s’ompli amb l’aigua d’escorrentia sobrant del depòsit contra incendis instal·lat en el mont de Carrascals”. Finalment, ha volgut “agrair la implicació de la Societat de Caçadors el Maestrazgo per a desenvolupar aquest projecte i millorar les instal·lacions d’aquest bosc”.

Cal recordar que, el mont de Carrascals compta amb un dipòsit contra incendis de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, el qual es va instal·lar l’any passat. Aquesta infraestructura pot albergar fins a 300.000 litres d’aigua i compta amb un sistema formigonat de canalitzacions pels tallafocs que recull l’aigua de pluja i l’abasteix.

Directe