La Fira de Morella torna els dies 10 i 11 de setembre de 2022

L’Associació Firal Els Ports obri el termini per a inscriure’s en l’exhibició de ramat al recinte durant l’esdeveniment

Una imatge d'arxiu de la Fira de Morella

L’Associació Firal Els Ports i l’ajuntament de Morella ja preparen la 764 edició de la Fira de Morella, la qual tindrà lloc, com és tradicional, el segon cap de setmana de setembre. Els dies 10 i 11, la ciutat es converteix en un gran aparador dels productes tradicionals i característics d’aquesta zona amb el sector primari com a protagonista, ja que és un dels principals motors econòmics de la comarca.

D’aquesta manera, les ramaderes i ramaders interessats a adquirir o oferir el seu ramat a l’Espai Firal, ja poden presentar les sol·licituds. El termini està obert fins al 25 de juliol i es pot realitzar a través del correu electrònic firademorella@gmail.com o a les oficines de l’ajuntament de Morella. Així, l’associació té la intenció de donar prioritat al ramat de qualitat procedent d’explotacions de la comarca i prega que es notifiquen el nombre de caps i la raça tant si tenen interès d’adquirir ramat com d’exhibir-lo o oferir-lo.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “ens alegra recuperar la Fira de Morella després que no s’haja celebrat en els últims anys a causa de la pandèmia de la COVID-19”. L’edil ha explicat que “l’associació firal ha iniciat els treballs per a la participació de ramaderes i ramaders de la comarca i l’exhibició dels animals durant el cap de setmana de la fira”. Finalment, ha volgut “agrair a l’Associació Firal Els Ports el seu treball per l’organització d’un dels esdeveniments més importants de Morella i la comarca dels Ports i posar en valor el sector primari d’aquesta zona i els productes de qualitat que ofereix”.

Cal recordar que, Jaume I va concedir la fira a la ciutat de Morella l’any 1257. Aquesta és una fira ramadera, on es conjuguen dues tradicions que van donar fama a la vila medieval com són el comerç i la ramaderia. La tradició comercial de la ciutat es conjuga amb l’exposició de bestiar selecte, així com eines, instal·lacions i maquinària per a treballar en aquest sector. Actualment, és també una mostra de tot el comercial i gastronòmic que aprofita l’Espai Firal i l’Alameda per a mostrar totes les possibilitats d’aquesta zona.

Directe