Gandalf guanya la quinzena edició del concurs de gossos de rabera d’Ares

La Border Collie del pastor Juli Bayot ha destacat entre tots els participants

Ares del Maestrat ha posat en valor un any més la tasca del pasturatge en el món rural i ha fet gaudir a desenes de persones del treball i de l’entesa que hi ha entre un pastor i el seu gos. Després de 14 edicions, i dos anys d’aturada, el concurs de gossos de rabera d’Ares ha tornat amb més força que mai.

Tot i que per Gandalf potser siga el seu darrer any, un cop més no deixava indiferent a ningú i aconseguia el primer premi. Un treball molt diferent al del seu company Saüc, un gos d’atura català amb qui també es presentava Bayot.

Els Border Collies i els Gossos d’atura català i Basc, són els més comuns en aquests concursos. Tres races molt diferents. Per Nesca, la gossa pastor d’Ismael Boix, tampoc era un bon dia i això es va veure reflectit en el seu treball durant la competició.

Tot i que en aquesta quinzena edició no vam poder veure a Ismael llençar el seu barret, la seua entrada al recinte va ser com de costum saludant al públic.

En el menor temps possible els gossos participants van haver de conduir el ramat sota les indicacions del seu pastor, seguint els recorreguts per finalment, fer entrar les ovelles al corral. El guanyador ha estat el gos de Juli Bayot, Gandalf. També s’ha premiat al gos de Daniel Sánchez i al del pastor de la Vall del Tormo, Juan Ramón Boj. Bayot es mostrava satisfet del treball de Gandalf i també de poder celebrar un any més el concurs de gossos de rabera d’Ares. Una tradició molt arrelada al poble i que necessita relleu generacional.

La quinzena edició del certamen es completava amb un concurs a la millor indumentària i un concurs de fotografia amb els gossos com a protagonistes. A més dissabte també es presentava el llibre “De Pastor a pastor” de Joan Besalduch.

Directe