Pérez trasllada a la Unió el suport de la Diputació a l’ametler

El diputat de Desenvolupament Rural participa de la II Jornada Tècnica

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha assistit hui a la II Jornada Tècnica organitzada per la Unió de Llauradors i Ramaders sobre el cultiu de l’ametler, on ha aprofitat per a traslladar el suport de la Diputació de Castelló al sector. A l’acte també han assistit el director territorial d’Agricultura, Tomás Verdejo, el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris Ramos, i l’alcalde de la Serra d’en Galceran, Juan Carlos Mateu.

Pérez ha assenyalat que el cultiu de l’ametla «és molt important a l’interior de Castelló i ajuda a conservar el mosaic agroforestal i a consolidar població en el territori». A més, ha destacat el suport de la Diputació de Castelló al sector primari i ha celebrat que l’ametla «continua viva» gràcies als i les joves vinculats en el seu cultiu, per la qual cosa, «el relleu generacional és fonamental».

El diputat provincial també ha destacat la importància del treball que duu a terme la Unió de Llauradors amb la «divulgació, formació i informació» a través de l’organització de jornades com la que s’ha celebrat hui.
Pérez ha reiterat el suport de la Diputació de Castelló per a reforçar i ajudar al sector «i fer arribar les preocupacions de la gent de Castelló davant altres institucions». Finalment, el diputat provincial ha recordat que la Diputació de Castelló subvenciona amb 300.000 euros un projecte d’investigació d’àmbit internacional per a combatre les plagues en cultius en el qual participa la Universitat Jaume I (UJI) i en el qual també s’estudien els ametlers i les oliveres per part d’altres universitats.

Directe