El concurs de gossos de rabera torna a Ares el 18 i 19 de juny

A més, es presentarà el llibre ‘De pastor a pastor’ de Joan Besalduch Mateu

El cap de setmana del 18 i 19 de juny se celebrarà la quinzena edició del concurs de gossos de rabera a Ares del Maestrat. La iniciativa encapçalada pel pastor local, Juli Bayot, torna al calendari cultural d’Ares després de dos anys d’aturada obligada per la Covid-19.

Així doncs, el dissabte s’ha guardat per a la presentació, a la vesprada, del llibre ‘De pastor a pastor’ de Joan Besalduch Mateu. Una peça que reivindica l’ofici del pastor, a càrrec de la Fira del Llibre d’Ares del Maestrat.

Pel que respecta al diumenge, a les 10h comencen els actes centrals del concurs. Hi ha tres categories: el concurs en el qual participaran els gossos, el concurs de fotografia relacionat amb els gossos protagonistes i el premi a la millor indumentària de pastors. Pel que respecta al concurs de gossos, la competició està dividida en dues fases. La primera funcionarà com a fase classificatòria per a la segona part, en la qual únicament participaran els gossos millor classificats, entre 5 i 7. Assistiran pastors de diferents comunitats com la Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Navarra, Andalusia o els Illes Balears, així com de França.

Durant tot el cap de setmana hi haurà visites guiades disponibles a la Nevera, a la Cova del Castell i al Barranc dels Molins, tres dels espais monumentals més importants d’Ares.

Directe