Aquesta setmana es fumiga contra els mosquits arreu de la província

Avui dilluns a Benicarló, Vinaròs i Peníscola o dijous a Morella i Vilafranca

Aquesta setmana es fumiga contra els mosquits arreu de la província

La Diputació de Castelló realitzarà tractaments terrestres contra els mosquits en 77 municipis de la província entre els dies 13 i 17 de juny. Ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha assenyalat que l’àrea de Medi natural que dirigeix la diputada María Jiménez «està utilitzant tots els seus mitjans per a fer front a la proliferació d’aquests molestos insectes».

Es tracta de «una ofensiva sense precedents dissenyada per a actuar en dues àrees geogràfiques de la província clarament diferenciades: el litoral i els pobles d’interior». Explica Martí que «fins ara ens havíem centrat més en els municipis de costa, a l’ésser els més afectats per aquest problema, però a partir de demà dilluns posarem en marxa una ofensiva molt potent que ens permetrà combatre la plaga tant en la costa com als pobles d’interior».

Argumenta que «ho fem per perquè ens preocupa el benestar de les persones que resideixen en aquesta província i perquè la plaga tinga la menor incidència possible sobre el sector turístic l’any de la volta a la normalitat, una vegada superada l’emergència sanitària provocada pel covid».

Segons el full de ruta amb la qual es treballa en aquests moments en l’àrea de Medi Natural de la Diputació, l’empresa adjudicatària desenvoluparà a partir de demà un intens programa de fumigacions terrestres en les localitats de Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Almassora, Benicàssim, Moncofa, Xilxes, Nules, Borriana,Torreblanca, Peníscola, Castelló de la Plana, Cabanes, Orpesa, La Serra d’en Galceran, la Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Almenara, La Llosa, Vila-real, les Alqueries, La Vilavella, Albocàsser, Tirig, Catí, Xert, Canet lo Roig, Rossell, Sant Rafel del Riu, Llucena, Castillo de Vilamalefa, Ludiente, Argelita, Toga, Torrechiva, Cirat, Arañuel, Montanejos, Montán, Betxí, Artana, Onda, Fanzara, Tales, Herbers, Morella, Vallibona, Castell de Cabres, Vilafranca del Cid, Ares del Maestrat, Castellfort, Xodos, Atzeneta, Benafigos, Les Useres, Figueroles, Costur, l’Alcora, Ribesalbes, Altura, Geldo, Castellnovo Segorbe, Sot de Ferrer, Soneja, Portell de Morella, Cinctorres, el Forcall, Culla, La Torre d’en Besora, Vilar de Canes, Azuébar, Chóvar, Eslida, Almedíjar, Aín i l’Alcúdia de Veo.

↳ Calendari de fumigació poble al poble
▸ Dilluns 13 de juny
▸ Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Almassora, Benicàssim, Moncofa, Xilxes, Nules i Borriana.

▸ Dimarts 14 de juny
▸ Torreblanca, Peñíscola, Castelló de la Plana, Cabanes, Oropesa del Mar, La Serra d’en Galceran, la Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Almenara, La Llosa, Vila-real, les Alqueries i La Vilavella.

▸ Dimecres 15 de juny
▸ Albocàsser, Tirig, Catí, Xert, Canet lo Roig, Rossell, San Rafael del Río, Lucena del Cid, Castillo de Villamalefa, Ludiente, Argelita, Toga, Torrechiva, Cirat, Arañuel, Montanejos, Montán, Betxí, Artana, Onda, Fanzara i Tales.

▸ Dijous 16 de juny
▸ Herbers, Morella, Vallibona, Castell de Cabres, Vilafranca, Ares del Maestrat, Castellfort, Xodos, Atzeneta, Benafigos, Les Useres, Figueroles, Costur, l’Alcora, Ribesalbes, Altura, Geldo, Castellnovo, Segorbe, Sot de Ferrer i Soneja.

▸ Divendres 17 de juny
▸ Portell, Cinctorres, Forcall, Torreblanca, Culla, La Torre d’en Besora, Vilar de Canes, Castelló de la Plana, Benicàssim, Azuébar, Chóvar, Eslida, Almedíjar, Aín i Alcudia de Veo.

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha recordat que «la batalla contra els mosquits és un assumpte que ens concerneix a tots», encara que també ha dit que es tracta d’un problema que «guarda relació amb el fenomen del canvi climàtic».

«El que es necessita és que tots fem els que ens correspon: que la Diputació continue realitzant tractament en zones de marjaleria o amb aigua estancada, i que els ajuntaments, en l’exercici de les seues competències, actuen en les zones urbanes dels seus termes municipals».

El terrestre,
més eficaç

Jiménez ha defensat una vegada més la conveniència del tractament terrestre «perquè tots els experts ens diuen que resulta molt més eficaç que l’aeri». Explica que «aquest últim ataca només a les larves mentre que el terrestre acaba amb les larves i els mosquits adults».

Directe