La Diputació farà una declaració institucional per poder continuar amb les cremes agrícoles

Busquen modificar la Llei de Residus

La Diputació de Castelló portarà a la sessió plenària que es celebrarà el pròxim dimarts 24 de maig una declaració institucional per a modificar la Llei 7/2022 de 8 d’abril de Residus i sols contaminants per a una economia circular i així poder continuar amb les cremes de residus vegetals generats en l’entorn agrari o silvícola.

D’esta manera, els quatre grups que formen part de la corporació provincial (PSPV, Compromís, PP i Ciudadanos), han acordat en la junta de portaveus instar al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que les restes vegetals generades en l’entorn agrari o silvícola no siguen considerats com a residus.

La declaració també demana que qualsevol modificació normativa que puga afectar el sector agrari es faça de manera coordinada amb el sector. Cal destacar la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana ja va anunciar que els municipis podran mantindre l’ús del foc per a eliminar les restes agrícoles fins al 31 de maig segons estava establert de manera general.

Directe