Morella acollirà un dels 4 “agrohubs” de la Comunitat

Junt amb Requena, Polinyà del Xúquer i Elx, i s'especialitzaran en ramaderia, viticultura, agricultura mediterrània i gestió de l'aigua

Morella acollirà un dels 4 “agrohubs” de la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una inversió de 6 milions d’euros per a impulsar quatre ‘agrohubs’ d’innovació en la Comunitat Valenciana i ha mostrat el suport de la Generalitat al projecte de digitalització del sector agroalimetario.

Així ho ha manifestat durant la presentació del projecte de digitalització i innovació del sector agroalimentari que opta al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica Agro, així com del projecte liderat per Ainia. L’acte ha comptat amb la participació de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, així com del director geneal de Coordinació de l’Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, i dels representants de AVA-Asaja, Ainia i Innsomnia.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

El president ha explicat que aquests quatre ‘agrohubs’ serviran de centres d’innovació permanent i de formació, estaran situats a Morella, Requena, Polinyà del Xúquer i Elx, i s’especialitzaran en ramaderia, viticultura i enologia, agricultura mediterrània i gestió de l’aigua, respectivament. Aquests centres d’innovació estaran liderats per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), La Unió de Llauradors i Ramaders, Cooperatives agro-alimentàries Comunitat Valenciana i Joves Agricultors ASAJA-Alacant.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat el suport de la Generalitat a la iniciativa ‘Digitalitzadora Agrària’ que concorrerà al PERTE amb projectes d’inversió que poden sumar fins a 500 milions d’euros i amb els quals es podrien crear fins a 5.431 llocs de treball, fonamentalment centrats en dones i joves en el món rural de 203 municipis.

L’objectiu de la proposta consisteix a millorar la competitivitat, sostenibilitat, traçabilitat i la seguretat alimentària, i compta amb la participació de més de 6.000 agricultors i ramaders, cooperatives, i agroindústries de set comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana.

Durant la seva intervenció, el president ha destacat la col·laboració públic privada i la cooperació entre diferents sectors que caracteritza aquesta iniciativa, i ha assenyalat que l’objectiu és donar suport a la “transició necessària econòmica” del sector agroalimentari amb el suport dels fons europeus.

Així mateix, ha agraït el treball realitzat pel centre tecnològic Ainia i pel hub d’innovació Insomnia, per impulsar la iniciativa, així com pels alcaldes i alcaldesses dels municipis que participen en el projecte, i als representants d’organitzacions agràries i cooperatives, que formen part de l’ecosistema agroalimentari.

Lideratge
transformador

Per la seva part la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat que el sector agroalimentari “estigue liderant les iniciatives de transformació que van des de l’àmbit de la sostenibilitat fins a la modernització i digitalització del sistema agrari”.

Presentació del projecte de digitalització e innovació del sector agroalimentari que opta al Perte

En el transcurs de l’acte, la consellera ha destacat la compatibilitat i complementarietat dels projectes, “factor multiplicador en tota la cadena de valor, que col·loca a la Comunitat Valenciana al capdavant de les propostes de recuperació social i econòmica de present i de futur”.

Cal destacar que el sector agroalimentari representa el 9,4% de la riquesa valenciana, el 24% de les exportacions, i ocupa més de 230.000 treballadors, la qual cosa el converteix en una activitat estratègica en la Comunitat Valenciana.

Directe