Diputació obri als pobles el pla antimosquits per guanyar en efectivitat

La diputada María Jiménez presenta als ajuntaments el nou pla, que inclou l’augment de les fumigacions

La Diputació de Castelló ha convocat aquest matí els 135 municipis de la província a unes sessions tècniques per a l’elaboració conjunta de l’estratègia antimosquits per a 2022. L’àrea de Medi Natural, amb María Jiménez al capdavant, s’avança així a l’inici de la temporada de major activitat i incidència dels dípters, que es situa pels volts de la primavera.

Jiménez ha fet un balanç positiu «d’aquesta primera presa de contacte». Al seu parer, «és imprescindible que escoltem les necessitats de cada municipi per a adaptar les intervencions a cada territori i guanyar en efectivitat». A més a més, ha dit que «no podem obviar que són els ajuntaments els que es fan càrrec de les actuacions a nivell local, pel que la coordinació és més important que mai».

Les taules de treball continuaran al llarg de l’any de forma mensual per a així poder avaluar el desenvolupament del pla antimosquits i plantejar noves actuacions en cas que fora necessari. Cal recordar que aquestes reunions periòdiques van ser promogudes per l’equip de govern de José Martí amb la seua entrada a la Diputació.

A banda de concretar accions, des de la Diputació s’ha informat als pobles de les novetats del nou contracte antimosquits, que preveu, entre altres punts, ampliar en un 30 per cent les actuacions de fumigació terrestres. Una altra de les millores introduïdes en el pla és allò referent a l’atenció als ajuntaments i a la ciutadania. «Des d’ara incloem actuacions de conscienciació ciutadana per a previndre l’aparició de focus tant en zones urbanes com del medi natural».

En les trobades han estat present la coordinadora de sanitat ambiental de la DG de Salut Pública de la Generalitat, Raquel Mateu, i la responsable autonòmica de Salut Ambiental, Pilar Ausina.

Lluita els 365 dies de l’any

Al contrari del que es creu, el dispositiu de lluita contra els mosquits de la Diputació de Castelló està actiu durant tot l’any. Amb un important pressupost es mantenen brigades per a actuar en cas de proliferació de focus i es desenvolupen al llarg dels mesos estudis per a determinar on s’ha d’incidir en les precaucions.

Directe