Diputació es reunirà amb els 135 ajuntaments i les adjudicatàries del Pla Contra Mosquits

Per anticipar-se'n a l'època de major proliferació

Una imatge d'arxiu del tractament de les plagues

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que dilluns que ve dia 21 de febrer se celebrarà una reunió telemàtica entre l’àrea de Medi Natural de la institució, els 135 ajuntaments de la província i les noves empreses adjudicatàries del renovat Pla Provincial Contra els Mosquits. Es tracta de la primera reunió de coordinació de l’any, que en aquesta ocasió complirà a més l’objectiu de posar en contacte a alcaldes, edils i tècnics municipals amb les noves empreses adjudicatàries.

Es tracta d’ADDA OPS, que serà l’encarregada de fer els treballs de vigilància i control de la situació per a mantindre permanentment informats als ajuntaments i d’aplicar els tractaments terrestres en les àrees no urbanes, com a marjals i altres zones inundables; Lokímica, que realitzarà els tractaments terrestres en la zona sud; CTL, que farà els mateixos treballs en la zona centre; NC-Serviplag que els durà a terme en la zona nord, i EZSA, que serà la que realitze els dos vols que estan previstos durant la temporada.

José Martí assenyala que l’objectiu és «anticipar-se a l’època de major proliferació d’insectes definint un full de ruta que s’anirà aplicant segons vaja avançant la temporada i com evolucione aquesta problemàtica que s’ha aguditzat en els últims anys a conseqüència de les variacions climàtiques que s’estan produint en la franja mediterrània». En definitiva, «el que es pretén és treballar de manera coordinada i amb la suficient anticipació a fi d’aconseguir els millors resultats possibles».

En aqueixa mateixa línia ha incidit la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, qui ha manifestat que «el contacte directe i permanent amb els ajuntaments és una constant a la casa des que va prendre possessió el govern progressista de la nova Diputació del canvi en l’estiu de 2019». Són trobades que es programen al llarg de l’any de manera periòdica.

Millores en
el programa

La Diputació de Castelló ha millorat de manera significativa el Pla Provincial Contra els Mosquits, una vegada vençuts els contractes que va traure a licitació l’administració anterior. Ara s’han adjudicat quatre contractes que tenen l’objectiu de millorar els resultats incrementant un 30% el nombre de jornades de tractament terrestre, que si en 2021 van ser 300, en 2022 aconseguiran la xifra de 390. Les noves adjudicacions tenen una duració de dos anys, prorrogables any a any fins a completar un màxim de cinc anualitats.

Directe