La Guardia Civil investiga a cinc persones per la mort d’un cavall

La pèrdua de l'animal i el tractament de indigestió de sis més han suposat al propietari despeses de més de 10.000 euros

El SEPRONA de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha procedit el passat mes d’octubre a investigar a cinc persones per la comissió d’un presumpte delicte de danys que va causar la mort d’un cavall semental i la indigestió greu de sis més a un estable a Albocàsser.

Els agents van rebre denúncia del propietari d’uns cavalls informant que després d’alimentar-los amb l’últim lot de fenc, els set animals van començar a mostrar problemes seriosos de salut, morint un semental i necessitant la resta diversos tractaments veterinaris, elevant les despeses per tots ells a més de 10.000 euros.

Al finalitzar la presa de vestigis i iniciada una investigació, els agents de SEPRONA van tenir coneixement de la identitat dels responsables de cultivar i distribuir el fenc, alguns d’ells amb domicili a una localitat de la província de Terol. Comprovada tanmateix la traçabilitat d’eixa partida de fenc fins a arribar a la venda al ramader.

Per aquests fets han sigut investigades les cinc persones que van tractar el producte, des de la seua elaboració i cultiu fins a la seua distribució al ramader. De les actuacions judicials entén la fiscalia de l’audiència provincial de Castelló.

Directe