L’Ajuntament de Morella adjudica els aprofitaments de Pereroles i Carrascals

Amb aquesta, ja s’han subhastat tots els aprofitaments de monts públics del terme

Pereroles, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Morella va licitar els aprofitaments cinegètics dels monts públics d’Herbeset, Carrascals, Pereroles i Boalar d’Ortells al mes de maig. Així, ara s’han adjudicat els de Carrascals i Pereroles i, per tant, s’han cobert les subhastes de tots aquestos boscos. Cal recordar que en les bases es va tindre en compte la idoneïtat de la gestió i la proximitat, de manera que es valorava a les entitats gestores de les finques adjacents a les ofertades.

Aquestos criteris pretenien valorar la proximitat que els vedats gestionats per l’entitat licitadora tenen respecte a les zones de caça. El regidor de Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “creiem que la proximitat és la manera més eficaç i eficient per a la gestió d’aquestos monts en matèria de caça” i ha afegit que “en el plec de condicions, s’atorgaven molts punts als vedats que limiten amb els monts públics”. L’edil ha explicat que “es tracta de contractes d’ús dels monts per cinc anys, els quals es revisaran anualment”.

A més dels aprofitaments cinegètics, Morella compta amb altres aprofitaments forestals en els seus monts públics. D’aquesta manera, els aprofitaments de fusta, pastures, apícoles, de trufa o d’altres característiques es subhasten periòdicament. Cal explicar que, actualment la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica realitza treballs de millora i condicionament al mont de Vallivana. Així, està previst que es licite un aprofitament de fusta puntual en les pròximes setmanes.

Directe