Continuen els treballs de millora en pistes i camins rurals a Morella

L'Ajuntament coordina els treballs amb el servei de maquinària de la Diputació que se suma al que fa la brigada

El servei de maquinària de la Diputació continua els treballs de millora i condicionament de pistes al terme de Morella. Així, en aquesta ocasió s’han realitzat tasques de manteniment en vies d’Ortells i en les pròximes setmanes es traslladaran a altres zones del terme de Morella. Cal recordar que aquestos es van iniciar els treballs al mes de juny i millorar els accessos a explotacions ramaderes i en la zona de la Vega del Moll. A més, s’ha d’explicar que en aquesta ocasió des de l’ajuntament s’han ampliat els recursos amb la contractació de més maquinària i l’adquisició de material per a realitzar els treballs per a fer una actuació més intensa i necessària al camí del cementeri del poble d’Ortells, la qual s’està realitzant en estos moments.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “aquestos treballs amb la maquinària de la Diputació de Castelló són molt necessàries per a adequar les pistes a les necessitats de la població, així com facilitar i fer més segurs els accessos a les explotacions”. L’edil ha explicat que “en aquesta ocasió han treballat en la zona d’Ortells, on era molt necessari, i continuaran en altres zones de Morella” i ha afegit que “aquest any s’ha millorat la coordinació en aquest servei per a cobrir les necessitats del nostre extens terme municipal, la qual cosa demostra que sumar esforços entre les diferents administracions augmenta l’eficiència en tasques com aquestes”. Joel ha aprofitat per a fer una crida i que “si hi ha persones amb necessitat d’aquest servei, ens ha d’informar i poder actuar”.

La regidoria de Desenvolupament Rural està en contacte permanent amb el sector primari, les explotacions i els masos per a saber les necessitats d’aquestos. A partir d’aquesta comunicació, s’organitza el treball i es realitza una planificació plurianual per a condicionar l’extens terme municipal de Morella.

A més de la maquinària de la Diputació de Castelló, cal recordar que les brigades municipals també realitzen treballs de neteja forestal dels accessos a diferents nuclis de població del terme de Morella.

Camins afectats
pels temporals

D’altra banda, el terme de Morella i els seus camins rurals es van veure greument afectats en els últims temporals i nevades. Així, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’ha actuat en vuit camins afectats per la tempesta Filomena. Aquesta actuació va suposar una inversió de 109.000 euros i per a la millora dels vials afectats durant la nevada.

Directe