1,4 milions d’euros per als camins rurals danyats per la borrasca Filomena

Se'n beneficiaran fins a 14 municipis de Castelló

La tempesta Filomena, el passat mes de gener

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat un pressupost de 1,4 milions d’euros per a escometre les obres de reparació dels camins rurals que van sofrir danys de consideració a conseqüència dels efectes de la borrasca Filomena que va assotar la Comunitat Valenciana el mes de gener passat.

La major part d’aquestes actuacions es concentren a la província de Castelló, on les tasques de recuperació d’aquestes vies, que resulten fonamentals per a garantir l’accés adequat a les explotacions agropecuàries, s’estan duent a terme en 14 termes municipals: Montan, Vilanova de la Reina, Barraques, Catí, Portell, Vilafranca, Vistabella, Morella, Ares del Maestrat, Benassal, Vilahermosa del Rio, Pina, el Toro i Forcall.

Durant la jornada d’avui, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, al costat de la delegada del Consell de Castelló, Eva Redondo, i el director general d’Agricultura, Antonio Quintana, ha visitat les localitats de Pina de Moltalgrao i de Vilanova de la Reina per a conèixer de primera mà l’evolució de les tasques de recondicionament en els camins rurals de tots dos termes municipals.

Roger Llanes ha destacat “la celeritat amb la qual està actuant el Consell perquè els habitants d’aquestes zones rurals disposin en el menor temps possible de les vies que utilitzen per a desplaçar-se a les seves explotacions en les millors condicions, perquè som conscients de què es tracta d’infraestructures que són bàsiques per a l’adequada gestió dels seus mitjans de treball i, per tant, per al manteniment del medi rural”.

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha visitat Pina de Montalgrao i Vilanova de la Reina

Per part seva, la directora territorial de Presidència ha destacat el compromís ferm de la Generalitat amb aquells municipis que s’han vist afectats per catàstrofes naturals i ha ressaltat l’abast d’aquestes obres, “ja que s’estan condicionant un total de 63 camins i vials repartits en 14 municipis de tota la nostra província, la qual cosa ens dona una idea de la gravetat dels danys que va provocar la borrasca Filomena”. Rodó també ha explicat que les actuacions van començar el mes de juliol passat i ha afegit que “està previst que totes les obres hagin conclòs entre finals de novembre i principis de desembre”.

Encara que van ser les esmentats zones de Castelló les que van sofrir en major número e intensitat les conseqüències del temporal Filomena, els seus nocius efectes també es van estendre als camins rurals de tres municipis de la província de València -Ademúz, Sinarques i Castielfabib- on la Generalitat aquesta realitzant igualment obres de reparació per valor de 559.000 euros.

Directe