Exhibició de gossos pastors a Morella

Una demostració d'Ismael Boix i Juli Bayot a la Plaça de Bous per Fira

Un altre dels actes de la programació per recordar la Fira de Morella aquest cap de setmana ha estat l’exhibició de gossos pastors oferida a la Plaça de Bous pel morellà Ismael Boix i Juli Bayot d’Ares del Maestrat. Tots dos son habituals participants als concursos que tenen lloc en aquesta especialitat i no van dubtar en col·laborar amb l’Associació Firal i l’Ajuntament en esta activitat.

Ismael Boix es presentava a aquesta exhibició amb dos gossos. És important també ensenyar a nous animals per substituir als que ja porten molts anys participant als concursos i treballant amb les ovelles. Per a l’exhibició es van habilitar diferents obstacles amb portes i passadissos en les que el gos havia d’intentar introduir les ovelles, seguint les ordres del pastor que es trobava lluny del gos i el ramat.

Ismael Boix és pastor del maset de Boix a Morella i Juli Bayot és Pastor d’Ares

Juli Bayot estrenava indumentària en esta exhibició amb motiu de la Fira de Morella. Una vestimenta antiga i semblant en quan al teixit a les capes dels Peregrins de Catí a Sant Pere de Castellort. A l’exhibició, Juli Bayot acudia amb dos borders-collie i també amb un pastor català, gos de característiques totalment diferents per al pastoreig. A més, Juli està ensenyant a la seua nova gossa Argila amb un altre idioma.

Variada demostració la que van oferir Ismael Boix i Juli Bayot amb els seus gossos a la Plaça de Bous de Morella, demostrant una vegada més la seua habilitat per conduir les ovelles sota les ordres del pastor.

Directe