Morella farà activitats per al cap de setmana que celebraria la Fira

Hi ha programada una exhibició de gossos pastors a la plaça de bous

Una vegada finalitzat el mes d’agost, la ciutat de Morella estaria immersa en els preparatius de la Fira. El segon cap de setmana de setembre, l’Alameda s’ompliria d’animals en aquest esdeveniment on el sector primari és protagonista. Tot i això, la pandèmia de la COVID-19 i les mesures per a evitar contagis d’aquesta malaltia, no permeten celebrar la Fira de Morella, així que, des de l’Ajuntament de Morella i l’Associació Firal, s’han programat diferents actes relacionats amb el sector durant el dissabte 11 de setembre.

La jornada començarà a les 12.00 hores amb la xerrada sobre la Política Agrària Comuna (PAC) amb la participació de la Directora General de PAC, Maite Cháfer. A les 17.00 hores, la plaça de bous albergarà una exhibició de gossos pastors. Finalment, tindrà lloc una xerrada sobre el tribunal del Lligalló a càrrec del Doctor en Història i professor a la Universitat Jaume I, Vicent García Edo, al Teatre Municipal a les 19.30 hores.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “la Fira de Morella és una data molt important a la ciutat i alberga una elevada afluència de gent” i ha afegit que “la situació actual amb la pandèmia de la COVID-19 no es pot organitzar com és tradicional, però hem preparat algunes activitats relacionades amb el sector primari, del que naix la Fira”. L’edil ha explicat que “el dissabte 11 es realitzaran algunes activitats dins de les mesures i aforaments permesos” i ha aprofitat per a “animar a la gent a participar en aquestos”.

La Fira de Morella va celebrar l’any 2019 la seua 763 edició. Aquesta és una fira ramadera, la qual va ser concedida per Jaume I l’any 1257 i es tracta de la festivitat més antiga de la ciutat i de la fira més antiga de la Comunitat Valenciana. Actualment, és un aparador molt important del sector primari de Morella i la comarca dels Ports i un espai on els sectors ramader i agrícola, un dels motors econòmics de la zona, reivindiquen i posen en valor el seu treball. A més, és també un recurs turístic de la ciutat, la qual alberga una gran quantitat de visitants.

Directe