S’adjudica la totalitat dels horts urbans de Vinaròs

En total es tracta de 177 parcel·les que els veïns i entitats locals podran treballar fins al 2025

La Regidoria d’Agricultura, encapçalada per Anna Fibla, ha adjudicat tots els horts urbans ubicats als terrenys del carrer del Papa Joan XXIII, amb 142 parcel·les, i del Pou de Magrano, amb 35. En total es tracta de 177 horts que els veïns i entitats locals podran treballar fins al 2025.

La regidora, Anna Fibla, ha destacat que els horts urbans presenten un bon aspecte i agraïa la dedicació els directors dels sectors, José López i Eduardo Chilentano, que s’encarreguen de garantir que tots els usuaris mantinguen les parcel·les en òptimes condicions.

Cal destacar que l’adjudicació s’ha dut a terme després de que el passat 21 de novembre es publicaren al BOP les bases reguladores de l’adjudicació i el nou règim d’ús dels horts. En les últimes setmanes l’Ajuntament ha procedit a reparcel·lar els terrenys, així com a fer un nou tancat, al carrer del Papa Joan XXIII, per a delimitar cadascuna de les fases d’aquest gran espai. També s’ha reservat una zona perquè els usuaris puguen fer compostatge.

Els adjudicataris són la majoria ciutadans a títol individual, encara que també hi ha cessions que s’han adjudicat a diferents col·lectius que ho han sol·licitat, com ara, Cáritas, l’IES Leopoldo Querol i el Taller d’Ocupació Et Formem. En aquest últim cas, cal destacar que els 10 alumnes treballadors, a banda de cuidar la parcel·la, realitzen tasques de millora dels horts amb la creació d’una zona enjardinada per oferir un espai més agradable als usuaris. Segons comentava la docent encarregada del taller, Zayda Rubio, aquestes feines serveixen com a pràctiques per a la formació en jardineria.

Per últim assenyalar que els usuaris que gestionaran els horts s’han compromés a utilitzar les parcel·les únicament amb la finalitat d’autoconsum, amb un conreu ecològic sense l’ús de productes químics.

Directe