Nou depòsit contra incendis al mont de Carrascals de Morella

De fins a 300.000 litres d’aigua que recull de la pluja i amb un abeurador per al ramat

Nou depòsit contra incendis al mont de Carrascals de Morella

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Joel Pascual, junt amb tècnics de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, han visitat el nou depòsit contra incendis del mont de Carrascals. Aquesta infraestructura ha comptat amb un pressupost de 100.000 euros aproximadament i pot albergar 300.000 litres d’aigua. A més, compta amb un sistema formigonat de canalitzacions pels tallafocs que recull l’aigua de pluja i l’abasteix.

Aquest depòsit forma part d’un pla que ha construït un total de cinc d’aquestos en diferents municipis de la província. El de carrascals compta, també, amb un abeurador per al ramat i la fauna, molt necessari, ja que cal recordar que este mont municipal compta amb aprofitaments de les pastures. D’aquesta manera, Joel ha destacat que “estes inversions són molt necessàries tant per la prevenció d’incendis en la zona com per a l’aprofitament de l’aigua per part del ramat”. L’edil ha explicat que “hi ha una estreta col·laboració amb la conselleria, la qual cosa volem agrair, ja que suposa una millora de les infraestructures i atén a les necessitats de la zona”.

Millora de la
biodiversitat

A més, s’han plantejat diferents mesures de millora de la biodiversitat de la zona amb l’eliminació d’algunes plantacions de pins de les dècades dels 50 i 60 amb la finalitat d’afavorir el creixement de la vegetació autòctona de la zona.

Cal explicar que el mont de Carrascals és de titularitat pública i s’han realitzat més inversions i millores com el condicionament de tallafocs i pistes d’accés. A més, també s’han instal·lat abeuradors per part de la Societat de Caçadors El Maestrazgo.

Directe