Ja s’han publicat les ajudes per al sector del bou brau

Els sindicats demanen que els ajudes és mantinguen també l'any vinent

Una imatge d'arxiu de festejos taurins, a Cinctorres

Ja s’ha aprovat una línia d’ajudes específica per als ramaders de braus, que han patit més d’un any de falta d’ingressos, per la no celebració de festejos a causa de la pandèmia. Les organitzacions professionals agràries i l’Associació de Ramaders de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, es congratulen de les ajudes directes per a enguany aprovades en el Ple del Consell la setmana passada per als ramaders de braus i bous de lídia, així com per als productors d’ovella guirra.

El Decret de la Conselleria d’Agricultura contempla subvencions per valor de 850.000 euros per als ramaders de braus, i de 100.000 euros per als productors d’ovella guirra autòctona. LA UNIÓ, AVA-ASAJA i l’Associació de Ramaders de Bous al Carrer valoren l’esforç de la Generalitat per a compensar els perdues causades durant els dos darrers anys com a conseqüència de la pandèmia a aquests sector.

Calç assenyalar que la impossibilitat de fer front als despeses d’alimentació i manteniment dels explotacions durant tots aquests mesos de pandèmia, sense cap mena d’ingressos per bous al carrer i altres festejos, ha obligat la majoria dels ramaders a sacrificar centenars de caps de bestiar –de raça autòctona– i ha amenaçat amb provocar el tancament de moltes dels 133 explotacions ramaderes dedicades a aquesta activitat cultural de gran arrelament.

Aquestes ajudes suposaran un va belar d’oxigen per a aquests ramaders que necessitaven suport econòmic per a poder mantenir els seves empreses, treballadors i animals davant la impossibilitat de treballar. Els organitzacions consideren que és reconeix d’aquesta manera l’alt valor genètic, cultural i econòmic de la seva activitat en la Comunitat Valenciana.

De moment, aquest any 2021 serà també complicat per a aquest sector davant els limitacions encara en vigor, per la qual cosa sol·liciten als responsables de la Conselleria d’Agricultura que estudien arbitrar també una línia d’ajudes en els pressupostos del pròxim any per a fer costat de nou a aquest sector.

Directe