Medi Ambient millora la desembocadura del Barranquet

Els treballs inclouen l’eliminació de graves i sòlids que limiten la capacitat d’evacuació d’aigües

Medi Ambient millora la desembocadura del Barranquet

La Regidoria de Medi Ambient, amb el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha iniciat una actuació de neteja i millora a la desembocadura del Barranquet (rambla de Cervera), una zona humida de gran importància paisatgística per a Benicarló.

Els treballs, segons ha detallat el tècnic de Medi Ambient, Jaume Vilanova, consistiran a eliminar els residus sòlids que s’havien acumulat i a retirar la vegetació que ha anat creixent espontàniament i que dificulta la capacitat d’evacuació d’aigües al mar en cas de pluges torrencials. També s’estan retirant les graves i arenes que s’han anat dipositant baix del pont i que, en cas de grans avingudes, redueixen la capacitat i impedeixen el pas de l’aigua.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assegurat que «aquests treballs són molt necessaris per a adequar i millorar la imatge de la zona» i ha constatat que “a banda de les actuacions puntuals de neteja que podem periòdicament, ara calia una actuació de major envergadura que ens permetera eliminar vegetació invasora i recuperar un espai de gran valor paisatgístic i ambiental”.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha assenyalat que “durant els 8 dies de treball que portem acumulats s’han retirat ja 12 camions amb restes de vegetació” i ha demanat “civisme i conscienciació a la ciutadania per a mantenir en les millors condicions aquest espai que és de tots”.

Els treballs suposaran un cost de 12.000 euros.

Directe