L’Ajuntament col·labora per a evitar els robatoris de garrofes

Per a combatre l'augment que s'ha produït als productors del municipi

L’Ajuntament de Sant Jordi està col·laborant intensament enguany per a combatre l’augment que s’ha produït de robatoris de garrofes als productors del municipi. En col·laboració amb la Societat de Caçadors i juntament amb el guarda rural, han pogut fer moltes confiscacions d’aquest producte, que enguany s’ha disparat de preu per la crisi i la falta de producció davant l’augment de la demanda.

L’alcalde, Iván Sánchez, ha explicat que “estem fent un treball conjunt per a tractar de minimitzar el perjudici econòmic que estan sofrint els veïns que tenen producció. Gràcies a això hem pogut fer moltes confiscacions les últimes setmanes”.

Així, Sánchez ha advertit que “en col·laboració amb la societat de Caçadors i al costat del guarda rural, estem agafant tots els dies a gent que està robant garrofes dels veïns de Sant Jordi, i hem agafat un munt. Hem posat a la disposició dels veïns tots els mitjans dels quals disposem per a tractar d’evitar que es produeixin més robatoris i localitzar als lladres”.

L’Ajuntament de Sant Jordi ha practicat més de 20 diligències fins al moment i ha recuperat més de 3.000 quilos de garrofes. Això ha estat possible gràcies a que l’alcalde, Iván Sánchez, ha posat a la disposició de la Cooperativa Agrícola de Sant Jordi i els veïns agricultors tots els mitjans que disposa a través del guarda rural i de tots els vehicles de què disposa el consistori, juntament amb la societat de caçadors.

Cal tenir en compte que enguany hi ha més robatoris de collites de garrofa a causa de l’increment del preu que el quilo d’aquesta fruita seca experimenta en els últims anys. Un valor en alça al qual enguany s’uneix l’inici d’una profunda crisi econòmica per culpa de la pandèmia, que fa que aquests robatoris siguin més greus per a alguns veïns, que veuen en la collita d’enguany és un alleujament econòmic.

En aquesta campanya, el preu del quilo de garrofa oscil·la entre els 70 i 75 cèntims, encara que segons les varietats pot aconseguir els 90, ja que el noranta per cent del valor de la garrofa el marca la qualitat de la llavor. Un preu considerablement alt en tractar-se d’un cultiu fàcil de recol·lectar i amb beines d’una grandària gran.

La garrofa ha multiplicat per quatre el preu, per la qual cosa fins i tot s’han esgotat els plançons en els vivers a la calor d’una demanda inusual en la qual influeixen diversos factors, principalment l’increment de la demanda.

Aquest augment de la demanda de garrofa per part de la indústria alimentària i cosmètica està darrere d’un augment de preus que coincideix, a més, amb un any en què l’oferta d’altres països productors ha descendit de manera notable.

Directe