El govern demanarà que l’agricultura mediterrànea sigue un pilar centra a la nova PAC

El president Puig i el ministre d'agricultura així ho han anunciat

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i el ministre d’agricultura Luis Planas s’han reunit al Palau de la Generalitat aquest dijous. En aquesta trobada, el ministre ha informat que Espanya defensarà davant la Unió Europea que el sector hortofructícola passe a ser enquadrat dins de les ajudes directes del primer pilar, el que repercutirà positivament en les quantitats destinades a aquest efecte.

El ministre Planas ha anunciat entre altres qüestions que proposarà a l’unió europea que el sector hortofructícola passe a ser enquadrat dins de les ajudes directes del primer pilar. Aquest anunci forma part d’una estratègia comú per a impulsar el camp valencià.

Video Thumbnail
Roda de premsa del president Ximo Puig i el ministre d'Agricultura Luis Planas
El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i el ministre d'agricultura Luis Planas s'han reunit al Palau de la Generalitat aquest dijous. En aquesta trobada, el ministre ha informat que Espanya defensarà davant la Unió Europea que el sector hortofructícola passe a ser enquadrat dins de les
Roda de premsa íntegra del president Ximo Puig i el ministre d’Agricultura Luis Planas

Aquest sector s’ha mostrat fonamental en temps de pandèmia i per això es vol apostar per la seua expansió. En aquest sentit, les darreres dades indiquen que el cítric valencià ha millorat les seues exportacions i que tota la cadena productiva hortofructícola valenciana té encara molt marge de millora.

Amb aquest anunci el president Puig considera que es compleix una reivindicació històrica per als valencians.

Directe