La Diputació de Castelló impulsa subvencions per valor de 119.000 euros per a les ramaderies de bestiar braus

La línia d'ajudes es nodreix de les renúncies de les penyes taurines a les subvencions que concedeix l'àrea de Cultura, així com dels actes de l'Escola Taurina

La Diputació de Castelló ha donat hui el vistiplau a les bases que regularan la concessió de subvencions, amb un muntant total de 119.000 euros, a les explotacions ramaderes de caps de bestiar braus de la província. La proposta, ratificada en la Comissió de Sostenibilitat Territorial amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Ciutadans i l’abstenció del PP, permetrà que els ramaders que disposen d’un mínim de 30 caps puguen rebre fins a un màxim de 15.000 euros.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha destacat el “esforç de la Diputació per buscar fons que ajuden a un sector que, com uns altres, està patint les conseqüències econòmiques i socials a causa de la pandèmia de la Covid-19”.

En aquest sentit, Pérez ha destacat que, tenint en compte el Pla Econòmic Financer que hem de seguir pels incompliments en la regla de la despesa dels anteriors dirigents de la Diputació, devem sens dubte posar en valor aquesta línia de subvencions, que almenys podrà mitigar en part les pèrdues del sector”.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, a més, destaca que les bases aprovades per la Diputació de Castelló “són de les poques que hi ha en tot el territori nacional i, a més, supera fins a la d’algunes autonomies pel que fa al muntant econòmic màxim que poden rebre els ramaders”. Per tot això, vol enaltir el treball desenvolupats en la institució “perquè l’esforç ha sigut realment important, més si tenim en compte les limitacions econòmiques que tenim”.

Els estudis previs parlen d’almenys 36 explotacions, entre ramaderies i engreixadors, que es beneficiaran d’aquestes subvencions en disposar d’un mínim de 30 caps, la qual cosa permetrà que hi haja algunes d’elles que arriben a rebre prop de 15.000 euros. Com destaca Santi Pérez, “hi ha altres punts d’Espanya que han limitat les subvencions als 5.000 euros, per la qual cosa és fonamental ressenyar que hem fet un pas ferm per a estar al costat dels nostres ramaders”.

La línia d’ajudes que suma els citats 119.000 euros, com destaca la diputada provincial de l’Escola Taurina. Lluïsa Monferrer, es nodreix de les renúncies de les penyes taurines a les subvencions que concedeix l’àrea de Cultura, que sumen uns 61.000 euros, a les quals s’uneixen els 57450 euros procedents dels actes de l’Escola Taurina que no es van celebrar al març a conseqüència de la suspensió de la Fira de la Magdalena.

Sobre aquest tema, Lluïsa Monferrer ha deixat palés que “s’ha treballat de manera decidida durant aquestes setmanes per donar una resposta als ramaders, perquè som conscients de les dificultats que estan travessant enguany a conseqüència de la Covid-19”. Per això, defensa “la posada en marxa d’unes bases que almenys mitiguen en part els problemes econòmics de les nostres ramaderies”.

Les subvencions objecte de la present convocatòria es destinaran les despeses pròpies de les explotacions ramaderes generats entre el 15 de març i el 31 d’octubre de 2020:

¬ Alimentació del bestiar.

¬ Productes farmacològics per a l’atenció clínica exceptuant vacunes.

¬ Atenció veterinària clínica exceptuant l’aplicació de vacunes i proves diagnòstiques.

¬ Primes d’assegurances de vehicles, instal·lacions i locals i combustible agrícola.

¬ Productes de desparasitació, desinsectació i/o desinfecció d’instal·lacions i bestiar.

Directe