Diputació vol donar solució als purins amb innovació

S’està desenvolupant un projecte europeu que transforma els residus en fertilitzant

Diputació vol donar solució als purins amb innovació
El president de la Diputació ha visitat la planta de Sogorb

La Diputació de Castelló vol intentar solucionar els greus problemes dels purins dels porcs a la província aplicant la innovació. Per aquest motiu, la planta de tractament de Sogorb està desenvolupant un projecte europeu anomenat ‘Interreg MED Re-Live Waste’ de revalorització de fems porcins que transforma aquests residus tan perillosos per al medi ambient en fertilitzant. Així, en una visita institucional, el diputat de sostenibilitat Ignasi Garcia aposta per un tractament que no acabe amb la contaminació dels aqüífers.

Segons ha informat el president de la Diputació, José Martí, el CITA sogorbí és pioner en l’ús de les tecnologies innovadores per a convertir les grans quantitats de purins que es generen diàriament a les granges de porcs en fertilitzants amb valor de mercat.

Així, Martí assegurava que l’ens provincial té la ferma voluntat de donar-li solució a les plantes de purins que tants problemes han causat pel seu mal o nul funcionament. De fet, una de les poques que ha treballat ha estat la de la Todolella tot i que tampoc ha funcionat mai a ple rendiment.

‘Interreg MED Re-Live Waste’ és un projecte comunitari desenvolupat per Espanya, Itàlia, Xipre i Bòsnia-Hercegovina que compta amb la participació de la Unió de Llauradors i Ramaders. Aquests dijous i divendres les portes de la planta pilot instal·lada al CITA estaran obertes al públic en general perquè la gent interessada conega de més a prop el projecte.

Directe