Cal integrar “les plantes de purins en desús en la gestió dels residus del sector primari”

Així ho defensa el diputat de Residus Ignasi Garcia

El diputat provincial de Cicle Integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha participat aquest matí junt amb el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, en l’obertura del seminari telemàtic ‘Economia circular: la gestió global de l’alpetxí’ organitzat per la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.

Garcia ha defensat un model d’economia circular per a les comarques de Castelló que «integre les plantes de purins en desús en la gestió dels residus del sector primari». «Cal que les administracions supramunicipals impulsem un paradigma d’aprofitament dels subproductes de l’agricultura des de la proximitat territorial», de manera que «cuidem els nostres sòls i aqüífers alhora que reduïm l’empremta de carboni», ha manifestat.

El diputat provincial ha incidit també en la necessitat de «fomentar la col·laboració publicoprivada i la transferència acadèmica» per a «engegar bones pràctiques com l’activació de la planta de la Salzadella» on, des de fa tres mesos, està duent-se a terme un projecte pilot d’agrocompostatge a partir del residu de l’oliva, que ha sigut fruit de la cooperació entre els agricultors del Maestrat, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Diputació de Castelló.

Directe