Conselleria publica ajudes al sector ramader per les pèrdues del coronavirus

Morella demana que es revise el nombre de caps de ramat

Conselleria publica ajudes al sector ramader per les pèrdues del coronavirus

L’Ajuntament de Morella recorda als agricultors i ramaders de la zona que la Conselleria d’Agricultura ha publicat una sèrie d’ajudes per a explotacions ramaderes que han patit pèrdues per la crisi sanitària de la Covid-19. Es compta amb un termini de 15 dies hàbils des de la publicació i les sol·licituds s’han de fer de forma telemàtica.

L’Ajuntament de Morella ha manifestat el seu malestar al voltant del nombre de caps de ramat per accedir a les ajudes, especialment en quan al sector oví es refereix ja que existeixen explotacions amb menys animals del mínim que s’ha fixat per la Conselleria.

Joel Pascual (Regidor de Desenvolupament Rural de l’Ajuntament Morella

Unes ajudes que són ben rebudes al sector primari, considerat com a esencial pel Govern d’Espanya des de l’inici de l’Estat d’Alarma. En quan a alguns productes ramaders els preus s’han ressentit de manera destacada en aquesta crisi. Les abundants pluges de primavera han deixat uns paisatges espectaculars a la comarca dels Ports i es compta amb bones reserves de pastures per als ramats pel moment.

Unes ajudes que pel moment han deixat fora a sectors com el cunícola o l’apicultura amb explotacions a la comarca dels Ports. Una situació aquesta que han denunciat els sindicats agraris i en la que s’està lluitant per tal de subsanar-la ja que son sectors que també han patit problemes com a conseqüència de la pandèmia de Covid-19.

Directe