“Al maig, cada dia un raig”

Aquesta setmana acabarà amb pluja i la vinent portarà un xicotet augment de les temperatures

Segona setmana de maig completament diferent de la primera on la pluja, la humitat i les temperatures fresques han estat les protagonistes en contraposició a la “calorada” del començament del mes. Després d’anys en què maig començava amb gelades a les valls dels rius destrossant horts i fruiters aquest ha passat de temperatures de 30 graus a altres que han oscil·lat entre els 20ªC i els 6 °C.

Mentrestant, les precipitacions han seguit caient amb força especialment en aquelles zones com Vallibona que en aquest 2020 porten el registre més gran acumulat d’aigua. A xifres d’aquest dimecres la localitat ja arriba fins als 767,9 litres per metre quadrat mentre que en tot el 2019 sumava 578,2 litres. I aquestes precipitacions han estat majoritàriament aportades per tronades que tot i que no han estat de la intensitat d’una produïda al mes de juliol sí que han deixat registres destacables com la màxima intensitat de precipitació en Morella que arribava a 111,8 mm/h la matinada d’aquest dimecres.

Aquesta setmana acabarà amb pluja i la vinent portarà, a partir de dilluns, un xicotet augment de les temperatures tant en mínimes i màximes que tornarà a baixar a meitat setmana. Per contra el sol serà el predominant amb cels clars fins dimecres quan els núvols tornarien a aparèixer per quedar-se tot i que sense precipitacions destacables més enllà d’algun dèbil ruixat.

Directe