Agricultors i ramaders poden anar a treballar tot i el confinament

Davant una crisi com aquesta, el seu paper es confirma com a clau

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat una sèrie d’instruccions i recomanacions per a que agricultors i ramaders puguen treballar amb la màxima normalitat possible davant d’una crisi sanitària com la que s’està vivint amb el Covid-19. Davant d’un Estat d’Alarma com el que es troba Espanya actualment, la producció agrícola i ramadera és fonamental. Lògicament ho és sempre, si bé en situacions difícils com aquesta sembla que el treball dels agricultors i ramaders puga agafar encara major protagonisme.

Des de la Conselleria d’Agricultura s’apunta que els agricultors i ramaders poden anar a treballar, tant si son persones propiètaries com si son contractats poden al camp, la granja, assentaments apícoles…però es recomana no oblidar el Registre d’Explotacions Ramaderes (REGA) i si es transporta la producció recol·lectada el Document d’Acompanyament i Traçabilitat (DATA). S’informa també que els professionals agraris poden desplaçar-se al lloc de treball i realitzar la seua feina amb tractor.

La Conselleria informa als treballadors agrícoles i ramaders que es permet presentar la sol·licitud única de la PAC i del REGEPA-CV telemàticament. Continua oberta l’atenció mitjançant els telèfons del Centre d’Atenció d’Usuaris (CAU) i les consultes per correu de les Oficines Comarcals. La Comissió Europea ha aprovat ampliar el termini de presentació de les ajudes corresponents a la sol·licitud única de la PAC fins al 15 de juny de 2020, en una reivindicació que ja havia estat reclamada prèviament.

Amb la resta de terminis de presentació d’altres sol·licituds es suspenen els termes i s’interrompe la tramitació dels procediments fins a la pèrdua de vigència del Reia Decret 463/2020 de 14 de març que regula l’Estat d’Alarma, o en el seu cas, les pròrrogues d’aquest.

En altres ressolucions fetes per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’informa que està permesa la compravenda de productes de subministrament per a l’explotació agrícola o ramadera per a poder dur endavant les necessitats de granges i atenció als animals. Finalment es recorda també que no es podran autoritzar les cremes agrícoles ni forestals en terrenys forestals, adjacents o a menys de 500 metres d’aquestos suspenent-se les autoritzacions i els plans locals de cremes agrícoles.

Directe