Agricultura intensifica els tractaments contra la processionària del pi

A hores d'ara ja s'ha actuat al voltant de 200 hectàrees en les quals s'han rebut avisos de presència de colònies

Les primeres setmanes de febrer, es comencen a veure les processons d’enterrament de l’eruga. Aquests petits insectes provoquen diverses molèsties per urticàries, tant a les persones com als animals domèstics. És per això, que per a les pròximes setmanes es recomana extremar la precaució en les pinedes en les quals hi haja nius de la processionària. Actualment ja s’ha actuat en aproximadament 200 hectàrees on s’havia rebut avís de la seua presència.

La passada tardor ja es van tractar al voltant de 186 quilòmetres, en la seva pràctica totalitat a l’interior de la província de Castelló. En les zones altes de l’interior de la Comunitat es van desenvolupar treballs de tractament manual mitjançant polvoritzador mentre que en les zones més baixes es van retirar les postes en masses. A més, durant l’estiu es van col·locar 4.933 paranys de feromona de confusió sexual per tal de capturar les papallones de processionària del pi, i en els darrers anys, també s’han col·locat un miler de caixes niu, en zones de muntanya, per al foment dels ocells insectívors, com a mètode addicional al control d’aquesta plaga.

Tot això, la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha intensificat els tractaments contra la processionària del pi. A hores d’ara, s’estan realitzant tractaments manuals, principalment de tala de bosses i tractaments amb motxilla, en zones en les quals s’han rebut avisos de presència de colònies durant les últimes setmanes, tant per agents mediambientals com per particulars.

Amb totes aquestes mesures s’espera que enguany la processionària no afecta, amb tanta força, als pinars com ho ha estat fent en els darrers anys.

Directe