Recta final de les obres del depòsit de la Torre Segura

La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua per a abastir a les explotacions agropecuàries de la zona

Recta final de les obres del depòsit de la Torre Segura

Les obres del depòsit d’abastiment d’aigua de la Torre Segura arriben al seu final i durant els últims dies s’han realitzat proves per a omplir els primers camions cisterna. Així, els treballs que queda realitzar en aquesta zona tracten d’integrar la infraestructura en l’espai i altres detalls específics. Cal recordar que aquesta albergarà 3.300 metres cúbics d’aigua per abastir a les diferents explotacions agropecuàries dels Ports en llargues temporades de sequera que es produeixen en aquesta zona.

View this post on Instagram

 

Bassa Torre Segura #abansidespres Una gran obra #aigua #Morella

A post shared by Rhamsés Ripollés Puig (@rhamsesripolles) on

Així, aquest matí l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Joel Pascual, han visitat aquesta infraestructura junt amb els tècnics de Tragsa. Les obres començaven el passat mes de novembre i es preveu que la bassa estiga operativa totalment durant el mes de juliol.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “les obres del depòsit de la Torre Segura estan a punt de finalitzar, sols queda acabar alguns detalls perquè es puga utilitzar”. L’edil ha explicat que “ara al principi, es pot usar en cas d’emergència. Així, la gent s’ha de dirigir a l’ajuntament per a gestionar l’ús de l’aigua”. Rhamsés ha comentat que “estem en una època en la qual fa moltes setmanes que no plou i comença la temporada de calor, per la qual cosa cal tindre cura de l’ús de l’aigua, ja que és un bé preuat i escàs”.

S’ha d’explicar que la bassa de la Torre Segura és punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella, per la qual cosa, és un projecte molt important per a l’ús d’aquest recurs d’una forma eficient. La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua amb unes mesures de 62 metres de llarg i 18 d’amplària. A més, el depòsit comptarà amb tomes d’aigua per a les necessitats de les explotacions agràries, així com per als bombers en cas d’incendi.

Cal afegir que hi haurà una conducció de més de 800 metres des del punt de captació fins al depòsit, a més de l’estructura formada per diferents mòduls de formigó prefabricat de 3,70 metres d’alçada.

 

View this post on Instagram

 

La bassa de la Torre Segura #Morella comença a rebre #aigua

A post shared by Rhamsés Ripollés Puig (@rhamsesripolles) on

El depòsit d’abastiment d’aigua per a explotacions agropecuàries de la Torre Segura és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. També suposa una inversió de 500.000 euros per a garantir l’abastiment hídric a les explotacions ramaderes a la zona que més en té de tota la Comunitat Valenciana, en cas de sequera.

Directe