Juan Ramón Boj guanya el XIV Concurs de Gossos de Rabera

L'amfitrió Juli Bayot queda en tercera posició amb Gandalf

La XIVena edició del Concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat ha estat novament tot un èxit, tant pel nivell dels participants com per la gran presència de públic al recinte habilitat al Pla de la Canà, molt a prop de la carretera CV-12. Un espectacle que comptava amb pastors vinguts des de Catalunya, Euskadi, Aragó, Navarra, Comunitat Valenciana o les Illes Balears i en el que ha destacat el gran nivell dels 12 concursants. Els gossos estaven a l’altura de les circumstàncies i es gaudia d’un gran espectacle.

Ismael Boix, pastor morellà concursava amb ‘Neska’ i aconseguia arribar a la final. Destacava el treball diari amb els gossos per a que puguen rendir als concursos. Cada dia, el treball del gos amb les ovelles és important i també les pràctiques que un pastor com Ismael Boix realitza.

El campió de Catalunya, Hilari Novillo participava un any més del Concurs de Gossos d’Ares, si bé en aquesta oportunitat no ha pogut superar la primera fase. Novillo destacava que la situació per als pastors d’ovelles no és fàcil en el dia a dia a cap Comunitat Autònoma i per diferents raons molt variades.

Aragó comptava per primera vegada amb participació al Concurs de Gossos de Rabera d’Ares amb la participació d’Alberto Riba de Vall-de-roures i de Juan Ramón Boj de Valdeltormo. Un fet històric ja que mai abans pastors aragonesos havien pogut participar.

Juli Bayot, organitzador principal del Concurs de Gossos de Rabera d’Ares participava amb el seu gos ‘Gandalf’. Es mostrava content pel desenvolupament del Concurs i pel que representa aquest tipus d’espectacle.A més, Juli Bayot destacava la importància i el paper dels gossos en la ramaderia actual als treballs que tenen lloc a les explotacions ramaderes.

Juan Ramón Boj, de Valdeltormo, va ser el guanyador, en segona posició finalitzava Jesús Beneito d’Agres i tercer va ser Juli Bayot d’Ares del Maestrat amb ‘Gandalf’.

Directe