El depòsit de la Torre Segura arriba a l’última fase de l’obra

Els mòduls de formigó prefabricats de 3,7 metres d’alçada ja estan instal·lats, igual que els 800 metres de conduccions

Les obres del depòsit d’abastiment d’aigua de la Torre Segura estan a punt de finalitzar, ja que s’han instal·lat els mòduls de formigó prefabricats i les conduccions des del punt de captació de l’aigua. Així, els mòduls de 3,7 metres d’alçada albergaran els 3.300 metres cúbics d’aigua del depòsit per abastir les diferents explotacions agropecuàries dels Ports en llargues temporades de sequera que es produeixen en aquesta zona.

El regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Rafa Pallarés, ha destacat que “ja arribem a la recta final de l’actuació en aquest depòsit per afrontar les temporades de sequera que es produeixen en aquesta zona”. L’edil ha recordat que “aquesta bassa és una reivindicació històrica del Consell Agrari Municipal, ja que és el punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella”. Rafa ha explicat que “com ens van traslladar els tècnics en l’última reunió, la bassa s’ompli totalment en tres dies i estarà en funcionament al mes de juny com estava previst”.

S’ha d’explicar que la bassa de la Torre Segura és punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella, per la qual cosa, és un projecte molt important per a l’ús d’aquest recurs d’una forma eficient. La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua amb unes mesures de 62 metres de llarg i 18 d’amplària. A més, el depòsit comptarà amb tomes d’aigua per a les necessitats de les explotacions agràries, així com per als bombers en cas d’incendi. Cal afegir que hi haurà una conducció de més de 800 metres des del punt de captació fins al depòsit, a més de l’estructura formada per diferents mòduls de formigó prefabricat de 3,70 metres d’alçada.

Rafa Pallarés és regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient de l’Ajuntament de Morella

El depòsit d’abastiment d’aigua per a explotacions agropecuàries de la Torre Segura és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Cal recordar que “la construcció d’una bassa d’aigua en aquesta zona és una reivindicació del Consell Agrari Municipal des de fa dècades i per fi serà una realitat a curt termini tal com avancen els processos” ha recalcat Rafa. També suposa una inversió de 500.000 euros per a garantir l’abastiment hídric a les explotacions ramaderes a la zona que més en té de tota la Comunitat Valenciana, en cas de sequera.

Directe