El depòsit de la Torre Segura albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua

Han finalitzat les obres al punt de captació d’aigua i estan instal·lant les conduccions fins al depòsit, que entrarà en funcionament al juny

El depòsit de la Torre Segura albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua

Les obres del depòsit d’abastiment d’aigua de la Torre Segura arriben a la seua última fase i està previst que al mes de juny estiga en funcionament. Aquesta bassa tindrà una capacitat de més de 3.300 metres cúbics per abastir a les explotacions agropecuàries de la comarca dels Ports en llargues temporades de sequera que es produeixen en aquesta zona.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Rafa Pallarés, han visitat el desenvolupament de les obres. Així tècnics de la infraestructura van explicar el funcionament del depòsit, així com van mostrar que, actualment ja s’ha construït el punt de captació de l’aigua i s’ha delimitat l’espai que ocuparà el depòsit. També que els propers treballs consistiran en la col·locació de les estructures de formigó i canalització de l’aigua des del punt de subministrament situat a 800 metres. Cal destacar que amb l’actual cabdal del riu s’omplirà la bassa totalment en tres dies, la qual cosa demostra que aquest és el millor punt de captació d’aigua per afrontar les temporades de sequera que pateix aquesta zona.

Rhamsés ha explicat que “aquesta és una obra molt important i que implica un gran treball, la qual, en les pròximes setmanes, no sols estarà acabada, sinó ja en funcionament”. A més, ha comentat que “aquest punt de captació d’aigua serà una realitat després de molts anys de tramitacions i permisos”. Finalment, Rhamsés ha remarcat “la importància que té la distribució dels recursos hídrics en aquesta zona i que amb el depòsit de la Fabrica Giner s’ha pal·liat el problema de la sequera en anys anteriors, però aquesta nova infraestructura és molt necessària per a abastir les diferents explotacions de Morella i la comarca en llargues temporades de sequera”.

S’ha d’explicar que la bassa de la Torre Segura és punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella, per la qual cosa, és un projecte molt important per a l’ús d’aquest recurs d’una forma eficient. La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua amb unes mesures de 62 metres de llarg i 18 d’amplària. A més, el depòsit comptarà amb tomes d’aigua per a les necessitats de les explotacions agràries, així com per als bombers en cas d’incendi. Cal afegir que hi haurà una conducció de més de 800 metres des del punt de captació fins al depòsit. A més, l’estructura estarà formada per diferents mòduls de formigó prefabricat de 3,70 metres d’alçada.

La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua

El depòsit d’abastiment d’aigua per a explotacions agropecuàries de la Torre Segura és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Cal recordar que “la construcció d’una bassa d’aigua en aquesta zona és una reivindicació del Consell Agrari Municipal des de fa dècades i per fi serà una realitat a curt termini tal com avancen els processos” ha recalcat Rafa. També suposa una inversió de 500.000 euros per a garantir l’abastiment hídric a les explotacions ramaderes a la zona que més en té de tota la Comunitat Valenciana, en cas de sequera.

Directe