Medi Ambient allibera dos trencalossos adults procedents del Pirineu

Un treball previst en el projecte de reintroducció de l'espècie al Maestrat

Este matí s’han alliberat al parc natural de la Tinença de Benifassà els primers trencalossos adults vinguts del Pirineu Aragonès, un treball previst dins de les actuacions emmarcades en el projecte de reintroducció de l’espècie al Maestrat.

L’alliberament ha tingut lloc a la reserva de fauna del Mas del Peraire (Fredes), finca gestionada per la Fundació Fundem, i que ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, a més dels alcaldes de Vallibona, Rosell i la Pobla de Benifassà i els tècnics del governs valencià, aragonès i català.

També han participat la Vulture Conservation Found i diversos especialistes en la conservació de l’espècie vinguts de diferents punts de l’estat espanyol.

Esta tècnica, no emprada fins ara amb esta emblemàtica au, complementa l’alliberament de polls que ja va tindre lloc en maig i que té com a objectiu accelerar el procés de reconolització d’esta zona, dins de l’estratègia, “La Comunitat Valenciana, de la perifèria al centre de la conservació”.

L’aplicació d’esta metodologia s’ha dut a terme després d’aconseguir un ampli consens i coordinació entre totes les parts participants del projecte. A partir d’ara s’avaluarà la seua eficàcia per tal de seguir amb el seu desenvolupament.

El 30 de maig de 2018 Amic i Alòs van arribar a La Tinença amb la vicepresidenta Oltra

Tal i com va succeir amb l’arribada dels polls la primavera passada, l’alliberament dels adults ha despertat un gran interès en la comarca i ha posat de manifest “que este tipus d’accions ens permet ser un referent capdavanter en conservació i reintroducció d’aus i alhora una aposta clara pel desenvolupament rural”, ha assenyalat Fran Quesada, que va destacar a més “que accions com les que hem viscut hui posen en valor els aspectes ambientals, patrimonials, culturals i humans de les comarques d’interior”, remarca el secretari autonòmic.

Directe