Comencen les obres del depòsit d’aigua de la Torre Segura

Albergarà més de 3.300 metres cúbics per abastir a les explotacions agropecuàries

El projecte del depòsit d’abastiment d’aigua de la Torre Segura inicia les obres. Aquesta bassa que tindrà una capacitat de més de 3.300 metres cúbics per abastir a les explotacions agropecuàries de la comarca dels Ports en llargues temporades de sequera que es produeixen en aquesta zona. El depòsit de la Torre Segura és una reivindicació històrica de dècades a Morella i la comarca i “és una gran notícia que s’inicien les obres” ha destacat el regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés.

Es tracta del punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella, per la qual cosa, és un projecte molt important per a l’ús d’aquest recurs d’una forma eficient. La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua amb unes mesures de 62 metres de llarg i 18 d’amplària. A més, el depòsit comptarà amb tomes d’aigua per a les necessitats de les explotacions agràries, així com per als bombers en cas d’incendi. Cal afegir que hi haurà una conducció de més de 700 metres des del punt de captació fins al depòsit. A més, l’estructura estarà formada per diferents mòduls de formigó prefabricat de 3,70 metres d’alçada.

La zona de Morella i la comarca dels Ports va travessar una forta època de sequera a finals de l’any 2017 i principis del 2018, per la qual cosa els recursos hídrics de la zona són molt importants. D’aquesta manera, hi ha diferents punts d’abastiment d’aigua com la bassa de la Fàbrica Giner o la del Peiró que es van arreglar durant el 2017, així com el punt d’abastiment de Xiva i el punt de la Torre Segura, són aptes per a l’ús de les explotacions ramaderes que ho necessiten.

Rafa ha destacat que “el depòsit de la Torre Segura ha de servir per a abastir les instal·lacions agropecuàries durant tot l’any”. L’edil apuntava que “totes aquestes inversions i millores es fan amb l’objectiu de donar suport a les explotacions en èpoques delicades com la que vam travessar”. Finalment, Rafa ha recordat que “durant el 2017 es va millorar la bassa de la Fàbrica Giner, la qual va donar servei durant els mesos de sequera que va sofrir aquesta zona”.

El depòsit d’abastiment d’aigua per a explotacions agropecuàries de la Torre Segura és un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Cal recordar que “la construcció d’una bassa d’aigua en aquesta zona és una reivindicació del Consell Agrari Municipal des de fa dècades i per fi serà una realitat a curt termini tal com avancen els processos” ha recalcat Rafa. També suposarà una inversió de 500.000 euros per a garantir l’abastiment hídric a les explotacions ramaderes a la zona que més en té de tota la Comunitat Valenciana, en cas de sequera.

Directe