La pluja d’aquest octubre està sent molt beneficiosa per al camp

El temporal dels carres dies ha omplit basses i l'aigua és positiva per al terreny

Les intenses precipitacions en forma de pluja de les darreres jornades han estat considerades com a molt positives per la gent que viu i treballa al camp. Un temporal en el que s’han arreplegat entre els 150 i 200 litres per metre quadrat entre les jornades de dijous i dissabte i que han servit per omplir basses. Els camps de cultiu també estaven prou necessitats en aquestos moments. Al mas de Capdestany de Vilafranca hem pogut conèixer algunes valoracions al voltant de com es consideren aquestes pluges per al terreny.

L’any 2018 està comptant amb un comportament meteorològic molt més clàssic i normal, lluny de les sequeres ocasionades en anys anteriors. Les precipitacions han estat prou importants tant a la primavera o com ara a la tardor. Fins i tot a l’estiu també va ploure prou i tot això fa pensar que es podrà passar bé l’hivern als masos i granges en matèria hídrica.

Els camps de cereals estan preparant-se per a ser llaurats, si bé en alguna de les seues variants com puga ser el sègol o civada ja està sembrada i en creixement. En aquesta contrada de la partida de Baix de Vilafranca, als masos de Sogué i la Carrasca ja verdeja aquest cereal.És evident que les pluges dels darrers dies complicaran un poc el treball als bancals que encara no estan llaurats i serà difícil entrar amb els tractors de manera immediata.

La collita de cereals del passat estiu va ser molt positiva, fins i tot amb la gran granissada del mes de juliol. Els ramaders estan contents amb com ha anat l’any 2018 en línies generals. En pocs dies s’espera això si, que la situació atmosfèrica canvie i que el fred poc a poc vaja arribant a les nostres zones.

El mas de Capdestany de Vilafranca es troba ubicat a una zona molt ventosa i famosa també pels ventisquers que es formen quan neva. El vent no sol ser un bon aliat per a la vida al camp.

Unes pluges molt bones per al camp tal i com ens compten en aquest mas de Vilafranca i que és l’opinió generalitzada entre les gents del sector al ser un episodi de pluja que ha caigut sense ocasionar problemes al camp.

Directe