Fira de Morella

Diumenge, 15 de setembre de 2019

Que un esdeveniment arribe a celebrar 763 edicions no és una qüestió baladí. El passat cap de setmana la Fira de Morella arribava a eixa edició des de que començara a celebrar-se, amb algun parèntesi, allà pel segle XIII. Enguany va comptar amb l’extraordinària circumstància d’un bon oratge després d’uns anys en els que la pluja i el vent eren visitants habituals als darrers certàmens. Afortunadament per a la gent del sector en particular i per a la ciutadania en general, la pluja faria acte de presència a les nostres comarques a partir de dimarts a la tarde amb una aigua més que beneficiosa, tot i que encara escassa.

Un any més el passeig de l’Alameda va ser escenari de la trobada entre professionals de l’agricultura i ramaderia amb els nombrosos visitants de la Fira. De nou, eixe positiu maridatge entre les economies predominants a Morella, el turisme i la ramaderia, funcionava a la perfecció amb una Fira que permet al mateix temps atraure milers de visitants al poble així com el desenvolupament del món agrícola i ramader.

Amb tot, la festa i la celebració no van ser impediments per a que els representants del sector primari, amb el president de la Fira, Ivan Pitarch, al front, alçaren la veu de les seues reivindicacions davant dels representants de les administracions que ens van honorar amb la seua visita a la Fira. I és que la gent que forma part del món ramader han sigut, són i seran els principals motors del desenvolupament sostenible del camp i, a la vegada, dels nostres pobles. Caldrà seguir sumant esforços com s’ha vingut fent fins ara per tal d’assolir eixos objectius tan beneficiosos per a tots i totes, la sàvia nova que regeix la Fira pot ser eixe estímul per a fer-la més gran i millor. Segur que sí!

Directe