​​​​Morella acull el Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya de la Universitat de Lleida

Durant tota la setmana visiten empreses i entitats de Morella i Els Ports com el CdT+i, Marie Claire o el parc natural de la Tinença

​​​​Morella acull el Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya de la Universitat de Lleida

Morella alberga aquesta setmana l’alumnat i professorat del Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya de la Universitat de Lleida, en el qual visiten diferents empreses i institucions de la comarca. Així, a l’ajuntament ha tingut lloc la xerrada Presentació de Morella, problemàtiques i actuacions desenvolupades des de l’administració local amb la participació de l’alcalde, Rhamsés Ripollés, i la tècnica de turisme, Amparo Quesada.

L’edil ha destacat que “la importància de realitzar cursos com aquest en un territori on veure de primera mà com treballen les empreses d’ací i les possibilitats que té un entorn de muntanya com el nostre”. Rhamsés ha volgut “agrair a la Universitat de Lleida i al professorat, haver pensat en la comarca dels Ports per a realitzar aquest curs durant la setmana i conéixer les característiques d’aquest territori”. A més, “aquesta visió des de fora ens serà útil gràcies als treballs que realitzaran”.

Aquestes jornades foment part de l’assignatura troncal Medi ambient, economia i societat a les àrees de muntanya i té l’objectiu de reconéixer, analitzar i diagnosticar les particularitats i interaccions naturals, ambientals i socioeconòmiques de l’àrea dels Ports amb la finalitat de resoldre els principals reptes ambientals i propiciar i facilitar l’arrelament de la població. D’aquesta manera, cal explicar que durant els dies del curs a la comarca, han visitat institucions i empreses com el Centre de Turisme Morella-Els Ports i el parc d’aventura Saltapins. També han conegut projectes comarcals com la Xarxa Reactiva Els Ports i Altmaesports Grup d’acció local Leader. També algunes empreses productores com la fàbrica Marie Claire, on aniran aquesta vesprada. Finalment, visitaran el Parc Natural de la Tinença de Benifassà per a aprendre sobre el seu funcionament, gestió, normatives i projectes que es desenvolupen.

Xarxa Vives
d’Universitats

Aquest cap de setmana Vinaròs i Morella acullen el XII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest està adreçat a persones llicenciades, graduades i estudiants del darrer any de grau en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats. Així, el curs s’inicia el divendres a Vinaròs i Morella acollirà les classes el dissabte, així com una visita guiada a la ciutat el diumenge.

Directe