Es fan 108 salutacions al sol pel Dia Internacional del Ioga

De la mà de la professora Xuan Lan

El ioga és una pràctica física, mental i espiritual que es va originar en l’Índia. L’any 2014, les Nacions Unides van proclamar el 21 de juny com el Dia Internacional del Ioga, i des d’aleshores aquest dia els i les “yogis” d’arreu del món es reuneixen per a celebrar-ho. A Morella, enguany, es van anticipar un poc.

Diumenge a les 9 del matí els aficionats a aquesta pràctica es van reunir a la Sala del Justícia per gaudir d’una classe de ioga amb la professora de ioga i experta en benestar social Xuan Lan i la professora de ioga de Morella, Mar Arribas. A causa de les restriccions derivades de la pandèmia només hi van poder assistir 15 participants.

Així, a Morella el Dia Internacional del ioga es va celebrar amb 108 salutacions al sol. Una pràctica que consta de 12 postures, totes elles connectades per inhalacions i exhalacions, que sovint s’utilitzen per escalfar o despertar el cos. Coincidint amb el solstici d’estiu, és tradició repetir l’exercici 108 vegades, a ser possible a l’alba.

Practicar ioga té molts beneficis. No sols ens ajuda a millorar el nostre estat físic, sinó que també ens ajuda a relaxar-nos, confiar més en nosaltres mateixa, reduir l’estrés i millorar la coordinació, entre d’altres.

Per fer aquesta activitat no era necessari tenir molta experiència en aquesta pràctica ni tampoc una gran condició física, però sí saber connectar la ment amb el cos i gaudir del ioga.

Mar Arribas és professora ioga

De la mà de Xuan Lan els morellans i morellanes s’han pogut acomiadar de la primavera i donar la benvinguda a l’estiu d’una manera molt especial: amb 108 salutacions al sol.

Directe