Èxit de les novetats de la Festa de la Carxofa de Benicarló

El Mercat Gastronòmic i la Fira de Productes de Proximitat han rebut la visita de milers de visitants durant tot el cap de setmana, amb més de 40.000 racions venudes

Èxit de les novetats de la Festa de la Carxofa de Benicarló

La regidora de Turisme, Inma Calvet, el regidor d’Agricultura, Borja Castell, i el regidor d’Arts Escèniques, Carlos Delshorts, han fet avui balanç del cap de setmana de la Festa de la Carxofa, que han qualificat com a «molt positiu». Els tres regidors han coincidit a assenyalat l’èxit del canvi de format del Mercat Gastronòmic, «que ha evitat les aglomeracions i ha facilitat la presència de públic durant tot el cap de setmana».

Inma Calvet ha destacat «la fantàstica organització del Mercat Gastronòmic» i ha agraït als restauradors el seu esforç durant tot el cap de setmana. «Vam decidir arriscar”, ha dit la regidora, “però gràcies al treball de tots i la coordinació, el resultat ha sigut magnífic».

La regidora també ha destacat que «la presència d’una programació permanent d’activitats gastronòmiques i culturals durant tot el cap de setmana ha dinamitzat el Mercat i ha atret encara més públic», en referència a les demostracions, degustacions i concerts que han omplit el Mercat.

En aquest sentit, el regidor d’Arts Escèniques ha assenyalat que «necessitàvem mantindre la gent al mercat sense patir aglomeracions, i ho hem aconseguit». «A més –ha remarcat–, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, vam poder explotar al màxim el turisme cultural i vam obrir els cinc espais museístics de Benicarló, amb un balanç de 5.427 visitants».

Respecte del lliurament de premis i el posterior sopar de gala, el regidor d’Agricultura ha destacat que «l’acte va ser molt emotiu per l’homenatge a José Antonio Marzá i María Caldés» i ha valorat de forma molt positiva la presència del premi Carxofa d’Or, Eugeni Alemany, «que ha estat un magnífic ambaixador de la Carxofa de Benicarló».

Tant al sopar de gala com al llarg del cap de setmana, Benicarló ha comptat amb la presència de nombrosos representants institucionals, des de la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, la subdelegada del Govern, Antonia García Valls, i nombrosos alcaldes, diputats provincials i autonòmics i regidors dels municipis dels voltants, inclosos l’alcalde i un regidor de la ciutat italiana de Ladispoli, agermanada amb Benicarló.

«Encara que el balanç ha estat molt favorable”, ha reconegut la regidora de Turisme, “els pròxims dies convocarem de nou la Comissió de la Festa de la Carxofa -formada per Ajuntament, Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Benihort i l’associació Restauració Benicarló- per fer una valoració més exhaustiva i identificar els aspectes a millorar de cara a l’any que ve».

Directe