El PSPV-PSOE critica el nou bo viatge de la Generalitat

Els socialistes valencians denuncien que el nou model de bo viatge del PP de Mazón “perjudica el turisme rural de Castelló”

La portaveu d’administració local a les Corts Valencianes, Ana Besalduch, critica que el nou model de bo viatge promogut pel PP de Mazón “dona l’estocada al turisme rural de Castelló” en exigir des d’aquest mateix any una pernoctació mínima de tres nits. En la seua opinió, el Consell de PP-Vox “ignora i menysprea la tipologia del turisme de cases rurals, hostals i hotels d’interior, que és sobretot de cap de setmana, amb el que no podran beneficiar-se d’aquestes ajudes”.

La parlamentària socialista lamenta que el turisme d’interior, tan assentat a Castelló, siga el “gran perjudicat” per aquest nou sistema, “després del gran esforç realitzat, juntament amb el Consell de Ximo Puig, en la lluita contra la despoblació”.

Per a Besalduch, “han sigut huit anys de treball constant contra la despoblació, en els quals aquest programa pioner a Espanya del Consell de Ximo Puig va ser una eina molt útil per a impulsar la demanda interna de viatges fora de la temporada alta després de la crisi de la COVID-19”. “És una pena que Mazón prive ara als valencians i valencianes de conéixer les meravelles de l’interior castellonenc”.

“Estem profundament dolguts pel mal que aquest nou model causarà en totes les cases rurals, hotels i hostals d’interior de la Comunitat Valenciana, evidenciant el menyspreu de les dretes pels municipis afectats per la despoblació”, lamenta Besalduch.

El bo viatge de les retallades

La diputada recorda que aquest és també “el bo viatge de les retallades”. L’alcaldessa de Sant Mateu explica que PP i Vox han acordat rebaixar el pressupost del programa en 2,5 milions d’euros, la qual cosa suposarà que 20.000 valencians i valencianes menys podran gaudir d’aquestes ajudes per a contribuir a la desestacionalització del turisme a Castelló i la Comunitat Valenciana”.

Directe