Alcalà-Alcossebre posa en marxa el calendari anual d’activitats turístiques

El consistori continua apostant pel senderisme, visites guiades, monuments i gastronomia, des de març a desembre

La Regidoria de Turisme d’Alcalà-Alcossebre ha presentat la seva programació anual d’activitats. Una aposta estratègica per oferir activitats durant pràcticament tots els caps de setmana de març a desembre, la qual cosa suposa un esforç per desestacionalizar la localitat com a destinació turística. Les activitats s’inicien el pròxim cap de setmana, amb el senderisme al Pic Campanilles –el cim més alt del parc natural de la Serra d’Irta- i la visita guiada pel centre històric d’Alcalà en “L’Herència del Temple”. El calendari reuneix activitats de senderisme, cicloturisme, rutes teatralitzades, gimkana, visites al centre històric i activitats de turisme gastronòmic, amb l’objectiu de posar en valor i mostrar els grans atractius turístics del municipi com el litoral, el patrimoni històric, la gastronomia o el patrimoni natural són el principal objectiu a l’hora de programar i planificar la gran diversitat d’activitats que componen aquest calendari.

La regidora de Turisme, Selene Blázquez, destacava “la gran acceptació de les rutes teatralitzades que es realitzen al castell de Xivert, enfocades sobretot al turisme familiar, i que enguany ampliem amb la nova activitat ‘A la recerca del greal’”. Una altra de les novetats d’enguany és l’activitat de senderisme nocturn “Caçadors d’estrelles-Les Persèides.


L’Alcalde Francisco Juan ha insistit que “suposa un fet diferencial que, avui dia, els nostres visitants i turistes ja puguen conèixer i planificar-se totes les activitats que es realitzen en la localitat, al llarg de tot l’any, la qual cosa afavoreix que tinguen tanta acceptació i ens ajudin a afavorir l’activitat turística en mesos en què no és tan massiva”.


La programació completa d’activitats poden descarregar-se en la web municipal www.alcaladexivert.es i web turística www.alcossebre.org.

Es valora l’elevat compliment del
Pla de Sostenibilitat Turística en Destí

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha fet balanç del seu grau de compliment del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí, finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU. L’Alcalde Francisco Juan i l’edil de Turisme, Selene Blázquez, han comparegut aportant dades tan rellevants com que, avui dia, l’Ajuntament ja ha adjudicat actuacions pertanyents al Pla per valor d’1.644.309 euros, la qual cosa es correspon amb el 55% del pressupost en execució. Quant a actuacions iniciades en aquesta primera anualitat, s’han activat 13 de les 22 actuacions previstes amb el que suposa un total de 2.587.564 euros dels 3.000.000 euros amb els quals està dotat el Pla. Els terminis exigits per la Unió Europea marquen el 4t trimestre de 2024 per a tenir executat el 75% i el 2n trimestre de 26 per a haver finalitzat tots els projectes. Tenint en compte el ritme actual d’execució, des del consistori es contempla com “totalment factible” complir amb el 100% de les inversions previstes.L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “gràcies a aquest Pla, que aconseguim enfront d’altres municipis presentant un projecte molt potent, portem endavant actuacions prioritàries que era molt complicat executar exclusivament amb fons europeus: la millora del centre de Alcossebre, que finalitzarà per Setmana Santa, la nova zona lúdica de Alcossebre o l’inici del bulevard Alcalà-Alcossebre són un exemple. Hem estat capaços de buscar alternatives per a aconseguir finançament i ho hem aconseguit”.

La regidora Selene Blázquez assenyalava que “els pròxims projectes inclosos en el PSTD que desenvoluparem seran el Pla de Mobilitat Turística Sostenible, els MUPPIS SOS de les platges i el sistema de gestió d’incidències per a les platges. El desenvolupament dels productes turístics nàutic, actiu-ecoturisme, familiar i slow estan a punt d’adjudicar-se així com les actuacions del Pla d’Eficiència Energètica en edificis municipals i s’està redactant el Pla Destinació Turística Intel·ligent”.Com a negatiu, l’Alcalde assenyalava “que no podem licitar les obres del bulevard per la demora de la Generalitat Valenciana per a fer-nos arribar l’últim informe que depèn de la Direcció General de Política Territorial i Paisatge”.

Directe