Alcalà-Alcossebre promocionarà en FITUR 2023 els seus avanços en turisme sostenible

La localitat remarca el seu lideratge en la planificació d'activitats turístiques durant tot l'any, basades en patrimoni, turisme familiar i gastronòmic

Alcalà de Xivert- Alcossebre serà present en FITUR 2023 donant a conèixer les diferents accions que desenvolupa el municipi en clau de turisme sostenible. La localitat es troba immersa en el desenvolupament dels diferents projectes inclosos en en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, finançat amb fons Next Generation EU. Dins d’aquestes actuacions, ja han començat les obres de regeneració urbana en el centre d’Alcossebre que aposten per un crear un eix més amable per a veïns i visitants i sobretot flexible a l’hora d’aplicar una mobilitat urbana més sostenible. Una altra actuació clau serà la construcció d’una nova zona lúdica, amb jocs infantils i espais de convivència, en terrenys municipals a l’entrada del Parc Natural de la Serra d’Irta. També es desenvoluparan nous productes turístics, com el turisme nàutic, el familiar, el slow i l’ecoturisme, amb la finalitat de millorar la competitivitat i aprofitar el potencial del municipi en aquests sectors; l’elaboració del Pla de Destinació Turística Intel·ligent i la construcció d’un nou bulevard, amb carril-bici i zones per als vianants, que unisca Alcalà i Alcossebre són unes altres de les actuacions contemplades en el Pla.


Des de l’estand del Patronat Provincial de Turisme, una representació de la Regidoria de Turisme donarà a conèixer, a través del material que s’exposa, l’àmplia oferta de la localitat en activitats turístiques: amb un calendari anual de visites guiades, activitats a l’entorn del Parc Natural de la Serra d’Irta i activitats complementàries per a turisme familiar i ecoturisme. A més, FITUR 2023 serà també l’aparador per a continuar donant a conèixer l’ampli i valuós patrimoni de la localitat, amb el campanar d’Alcalà, el castell de Xivert i l’ermita de Saint Lucia i el seu centre d’Interpretació Etnològica, com a elements claus. La promoció de la marca gastronòmica SABOR Alcalà-Alcossebre serà un altre dels eixos de l’activitat de la delegació d’Alcalà-Alcossebre en la fira. De fet, la localitat estarà representada en diferents accions promocionals per Alejandro Herrador i Emanuel Carlucci  d’Atalaya Restaurant, establiments amb una Estrella Michelin.A nivell tècnic, està previst que la regidora Selene Blázquez es reunisca amb empreses dedicades al desenvolupament de productes relacionats amb el turisme intel·ligent, el turisme familiar i el màrqueting turístic, a més d’assistir a les diferents trobades amb empreses locals presents en la fira.


Blázquez remarcava que “FITUR és alhora aparador i espai de treball, en el qual aprofitem per a donar a conèixer la nostra àmplia oferta turístiques i els nostres avanços continus per a augmentar la nostra competitivitat, en aspectes com el turisme intel·ligent i sostenible”.

Directe