El turisme, principal motor de canvi per a oferir un major futur a l’Alt Palància

La presidenta de la Mancomunitat de l'Alt Palància, Jéssica Miravete, aposta de manera decidida per actuar de manera conjunta

El turisme s’ha convertit en un dels principals vectors de futur per a invertir els esforços necessaris per a poder frenar el problema de la despoblació i la baixada d’activitat econòmica que això implica i poder revertir la situació en el futur. Una situació que té més virulència en comarques com la de l’Alt Palància i que per a poder eixir del punt mort es necessita ser capaços de comunicar el destí sota criteris d’unitat i comercialitzar les experiències d’una destinació turística.

La presidenta de la Mancomunitat de l’Alt Palància, Jéssica Miravete, aposta de manera decidida per actuar de manera conjunta per a poder disposar d’una proposta turística de qualitat i varietat que pugui aspirar a ser un destí ben posicionat turísticament.

Miravete ha dit que “hem de ser capaços des de les institucions de treballar per a revertir la situació, i el turisme és una de les eines per a invertir com a fi per a frenar aquest problema i generar un motor econòmic i de qualitat de vida als nostres residents i visitants”. Per això, la responsable de la mancomunitat reitera que un dels seus principals reclams és la varietat d’experiències turístiques que poden oferir en el conjunt dels 28 municipis que formen part actualment d’aquest ens municipal.

Una proposta que, d’altra banda, es nuclea en primer lloc en el producte agroalimentari amb vinculació a la gastronomia, i en segon, amb el de la naturalesa associat a l’aigua com a valor diferencial, segons ha destacat Jéssica Miravete. Al mateix temps, aquest plantejament disposa d’una tercera pota que té relació amb el turisme actiu tant referent a les opcions d’espais naturals i esdeveniments vinculats al turisme actiu com a l’aprofitament d’esdeveniments culturals.

Tanca l’àmplia oferta de productes turístics que ofereix la Mancomunitat de l’Alt Palància amb el desenvolupament del patrimoni històric com a provocador de demandes o com a complementari dels anteriors, ha afegit la presidenta de la mancomunitat.

Tots els cuiners, enòlegs i professionals del sector gastronòmic interessats en les últimes tendències en el sector i que aposten per una ramaderia i agricultura local, per a fer costat a les petites indústries artesanals promovent, així, el consum d’ingredients de proximitat

Directe