Morella demana màxima prevenció en un pont amb alta ocupació

Morella és un dels destins turístics més buscats entre les poblacions de menys de 15.000 habitants

Morella, en una imatge d'arxiu d'un dia de fred

Morella manté la situació amb la COVID-19 i actualment no compta amb casos actius a la ciutat segons informen les autoritats sanitàries. Tot i això, l’Ajuntament de Morella demana continuar amb la màxima precaució i responsabilitat per a mantindre la situació, sobretot durant el festiu del 19 de març i el cap de setmana, a causa de l’afluència de visitants que s’espera durant els tres dies.

D’aquesta manera, la ciutat vol donar la benvinguda als i les visitants que s’hi apropen durant el cap de setmana amb les millors garanties per a evitar contagis. Per eixe motiu, Morella extrema les mesures al temps que demana la implicació de residents i visitants per a seguir les normes establertes. La capital dels Ports s’ofereix com un magnífic enclavament per a passar el cap de setmana, amb la prioritat, sempre, de seguir les mesures enfront de la COVID-19 i garantir la salut de totes i tots.

La Generalitat Valenciana va actualitzar les mesures i restriccions fins al 12 d’abril amb les quals, els establiments d’hostaleria obren amb un aforament del 100% de les terrasses i un 30% en l’interior. Morella ha obert, pràcticament, tots els establiments d’hostaleria i la informació d’aquests es pot consultar a la web municipal morella.net. L’horari d’obertura s’estableix fins a les 18.00 hores i amb un màxim de quatre persones per taula. Pel que fa a la limitació de grups en espais públics i privats, es permeten amb un màxim de quatre persones en espais públics i els encontres en domicilis es limiten al mateix nucli de convivència. A més, es manté el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana, la limitació de mobilitat nocturna a partir de les 22.00 hores i l’obertura del comerç fins a les 20.00 hores. A més, la Policia Local ha posat en marxa un dispositiu de seguretat i trànsit especial per al cap de setmana i es presta servei de suport als establiments de la ciutat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “cal continuar amb la responsabilitat que hem tingut durant els últims mesos per a mantindre controlada la COVID-19 i per a això, he de seguir amb les mesures i restriccions d’aforament i horaris”. L’edil ha destacat que “a l’hora de visitar Morella, recomanem reservar amb antelació als establiments o les activitats perquè puguen oferir el millor servei possible” i ha recordat que “els aforaments i horaris de l’hostaleria són limitats i amb la reserva prèvia els facilitem la feina i ens garantim el servei i l’atenció”. Rhamsés també ha apuntat que “els monuments i museus de la ciutat compten amb una senyalització especial per a garantir la distància social, de manera que són llocs segurs per a la seua visita”.

Cal explicar que Morella és una ciutat on el turisme és un dels seus motors econòmics i compta amb una riquesa arquitectònica i monumental que la converteixen en un destí turístic important dins de la Comunitat Valenciana. Així, com han publicat diversos mitjans de comunicació, Morella és un dels pobles de menys de 15.000 habitants més buscats a internet amb 42.900 recerques mensuals. També és una de les destinacions de la província de Castelló preferides pels usuaris i usuàries de Bo Viatge.

Directe